6 härliga gröna nyheter i inredningsvärlden

Nytt, gammalt, högt och lågt – men alltid lika inspirerande. Här är ELLE Decorations chefredaktör Svante Öquists 6 favoriter just nu.
01 november, 2017

Dagg – uppdaterad i svart

Rund vas med bucklor, marinblå vägg

Carina Seth Anderssons succévas, från 2009, för Svenskt Tenn tillverkas hantverksmässigt i en av Sveriges få återstående glashyttor – Skrufs Glasbruk i Småland. Hittills har den magnifika vasen funnits i helt ofärgat glas och i klarglas med ton av ljusblått, ljusrosa eller ljusbrunt. Då kostar Dagg 2 800 kr – den nya svarta kostar 3 800 kr.

Gruppera mera!

Gröna små växter

Det behövs inget traditionellt blombord för att göra snygga stilleben med krukväxter. Precis som det mesta blir det mer dekorativt att gruppera saker tätt, tätt – än att sprida ut dem. Tänk på att välja växter med olika höjd och olika bladformer. Tapeten, från Ilse Crawfords kollektion Atmospheres, för Engblad & Co, 599 kr/rulle.

5-stjärnigt till fåglarna

Så kan man mata fåglar

Två funktionella fågelfrömatare – tillverkade i frostsäkert glas, rostfritt stål och gummi – som tål att diskas i maskin. Den för fönstermontage kostar 500 kr och den som sticks ner i en kruka, eller i marken, kostar 600 kr, Eva Solo.

Modernism

Blombord inredd med kryddor och flaskor

En stark retrotrend har länge blåst när det gäller blombord – 50- och 60-talsvarianter översvämmar varenda loppis. Så roligt att då hitta ett tidsenligt, rejält och formskönt blombord som inte andas något annat än just 2017. Perfekt i köket för kryddväxter i kruka – och då helst nära köksbordet där det nästan alltid finns plats över. Dessutom finns det plats för flaskor med olja och vinäger. 1 900 kr, Ferm Living.

Höstens ”gröna” växt – kroton

Växten Kroton

Det bästa av allt är att den inte bara är grön, utan skiftar i massor av färger!

Fröjd för öga och gom

Kokbok - Vår kokbok

Vår Kokbok, en klassiker, som alltid varit bra… Bättre blir den också för varje ny upplaga. Omslaget är vackert som en tavla! Perfekt julklapp på 882 sidor, för bara 255 kr, Norstedts.