Vinnare: Kit från Ikeas nya kollektion Tänkvärd!

Den 1 april släppte Ikea sin nya kollektion TÄNKVÄRD, möbler och textilier i förnyelsebara naturmaterial – här är våra fem vinnare.
20 maj, 2019

TÄNKVÄRD handlar om att vara snäll mot sig själv: att bejaka lugnet, glädjen och det som är avkopplande. Det handlar om att hitta tillbaka till grundläggande mänskliga behov, säger Akanksha Deo, baserad i Delhi och en av kollektionens designers.

Kollektionen är på tillfälligt besök på Ikea och består av handgjorda rottingmöbler och korgar av förnyelsebara naturfiber och textilier i förnyelsebara naturmaterial som lin, jute, sjögräs. Bomull från mer hållbara källor används i påslakanset, kuddfodral, plädar, en lampa, en matta och väskor. Möbler som en pall, bänk, fåtölj, skärmvägg och klädhängare stöttar textilierna och skapar en vacker dialog mellan det hårda och det mjuka. Läs mer om naturmaterialen i kollektionen här >

– Rotting är underbart hållbart. Det växer fort och skapar försörjningsmöjligheter till lokalsamhällen runt om i Indonesien. Rotting är lågmält och ödmjukt, men också väldigt distinkt. Varje detalj och märke har en berättelse. Det är verkligen ett av mina favoritmaterial. I TÄNKVÄRD ville jag lyfta fram dess naturliga skönhet i all sin enkelhet, säger Iina Vuorivirta, också en av kollektionens designers.

Vi har fem kit med produkter ur kollektionen att tävla ut, du deltar genom att svara på frågan längre ner och motivera varför just Du bör få ett kit hemskickat till dig.

Vinnare blev: 

Pia Schander, Åsarna

Sofie Martinsson, Göteborg

Derya Akol, Leksand

Matilda Dehlin, Göteborg

Maria Bengtsson, Umeå

Grattis!

Kiten skickas hem till er direkt från Ikea. 

Kitet består av:

Kimono från Ikea Tänkvärd

Kimono från Ikeas kollektion TÄNKVÄRD.

Läs mer här >

Väska från Ikea Tänkvärd

Prickig väska från Ikeas kollektion TÄNKVÄRD.Läs mer här >

Bäddset från Ikea Tänkvärd

Bäddsetfrån Ikeas kollektion TÄNKVÄRD.Läs mer här >

Necessär från Ikea Tänkvärd

Neccessär från Ikeas kollektion TÄNKVÄRD.Läs mer här >

Tävla här:

Ojdå! Vi kunde inte hitta ditt formulär.