Svenska modellen Sara Blomqvist prisad för årets comeback

Sara Blomqvist comeback of the year
Med en Prada-kampanj och en stark visningssäsong med 18 visningar i bagaget har svenska Sara Blomqvist prisats för årets comeback av models.com. ELLE fick ett snack med toppmodellen som inte verkar sakta ner!
Annons

Sara Blomqvist är en av Sveriges hetaste modeller som prisades som årets modell på ELLE-galan redan 2009. Hennes internationella karriär startade 2008 med Prada och har sedan dess varit imponerande. Men efter några års frånvaro från branschen är nu Sara Blomqvist tillbaka och gör årets comeback 2019 enligt models.com – en välförtjänt titel då hon under senaste SS20-säsongen gick 18 visningar på de internationella modeveckorna.

Annons

Dessutom är hon högaktuell i Pradas senaste pre-spring SS20-kampanj som fått hela modebranschen att sukta efter Prada-blommor runt om i modestäderna. 2019 var helt klart Saras år! ELLE fick ett snack med modellen om hennes comeback. Välkommen tillbaka!

Sara Blomqvist för Prada
Sara Blomqvist i Pradas senaste kampanj.

Aktuell med Pradas pre-spring SS20-kampanj

Sara, vad är hemligheten bakom din framgång?

– Envishet! Haha nä skämt åsido så tror jag det finns många faktorer. Jag tror starkt på att karma kommer igen, så jag har alltid försökt göra mitt bästa och behandla alla jag jobbar med, med respekt. Sen tror jag att i mitt fall har nog ren envishet och tålamod en hel del att göra med saken. Att jag alltid har trott på mig själv och inte gett upp. Men man kan inte bara sitta och vänta utan man måste försöka skapa lägen själv om man vill komma någonstans, och ta chanser när man ser dem.

Annons

Highlights under 2019?

– Helt klart att få en sån fin kampanj med Prada och att jag fick stänga visningen. Jag började min internationella karriär med Prada så det kändes som cirkeln äntligen var sluten.

Roligaste visningen du gick 2019?

– Prada var självklart väldigt roligt, men också Dries van Noten. Att ha publiken applådera när vissa outfits kom ut var så speciellt, det hände oftare förr men nu är de mesta i publiken så upptagna med sina telefoner eller verkar vara så uttråkade att inget riktigt imponerar.

Prada SS20
Dries Van Noten SS20
Annons
Lacoste SS20
Chloé SS20

Vad har du lärt dig under året som har gått?

– Att det är ett skitbra jobb och något att vara stolt över. När jag började modella kände jag nästan att det var lite pinsamt att säga att man var modell. Att man var tvungen att berätta om alla andra saker man ”egentligen” höll på med och att det här var bara något under tiden. Man kan vara modell och smart samtidigt. Jag lovar.

Drömmer om att pryda Vouges omslag

Favoritmusik när du reser?

– Jag har en lång spellista med lugna akustiska låtar som är väldigt melankolisk och nostalgiskt och alltid får mig att känna mig avslappnad. Tänk typ sufjan stevens, the national etc. Många låtar finns på en spellista som heter sad indie lol.

Annons

Du har bockat av en hel del under din karriär, finns det något i modellyrket du fortsatt drömmer om att förverkliga?

– Massor! Ett Vogue omslag skulle sitta fint. Never say never.

Vad har du siktet inställt på under 2020?

– Att jobba arslet av mig, skratta mycket, göra ett tiotal mindre resor runt nord- och Sydamerika, ha massa sex och flytta tillbaka till Europa.

Foto: Imaxtree

LÄS MER:

Dela på:

Annons

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE:

Laddar