Trendspaning: Uppdatera garderoben med tropiskt mönster

29 maj, 2016 
AvJenny Fredriksson
Vill du uppgradera den svenska sommaren? Satsa på en tropisk trend med palmprint och prunkande blommor som lovar sol och ljummen bris.
Annons

Det finns generellt en stark tropisk strömning i sommarens kollektioner – med betoning på blommigt och palmprint. Men, det finns även ett par härliga uppstickare. Kolla in Victoria Beckhams sommarkollektion med coola retrosurfvibbar.

Tommy Hilfiger tog i från tårna när han hyllade den karibiska övärlden på catwalken med säsongens mäktigaste och mest ambitiösa setdesign. Komplett med en skön strand och obligatoriskt barhäng, allt är inspirerat av den västindiska ön Mustique, komplett med en exakt kopia av den sköna strandbaren Basil’s. Kollektionen är verkligen en hyllning till ”island life” med prunkade print på klänningar och softa rastainfluerade accessoarer.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Dries Van Notens inspiration är mer polerad och glamorös. Kollektionen andas film noir-romantik med ljuvliga blommor och grafiska palmbladsmönster hämtade från Indonesien. Med tjusig valkfrisyr och  blåglittrig eyeliner känns looken intressant och modern.

Annons

Tänk på att säsongens tropiska trend fungerar lika bra för en urban tillvaro som i semestergarderoben. Inget lyfter ett par jeans som en blommig hawaiiskjorta eller ett par prunkande pumps! Hawaiiskjortan är verkligen en härlig nyckelplagg i sommar och River Island har ett par ursöta skjortor på herravdelningen till ett skönt pris.

Klicka in i bildspelet för tropisk modeshopping:

 

Annons