Träningsplock för goda vanor – bra mat, sköna löpkläder och hemliga löpspår i Paris

08 juli, 2014

För att orka träna – och kanske upptäcka nya städer på samma gång – är det viktigt med rätt mat. ELLEs Lisa Arnell guidar till godsakerna som gör gott, kläderna som gör löprundan till en njutning, och appen som guidar dig till hemliga löpspår i Stockholm och Paris.

av LISA ARNELL foto BULLS

Äta bör man, annars dör man – särskilt om man tränar mycket. Många som vill komma i form inför sommaren tar helt bort godsaker, men det behövs inte. Med rätt recept är det enkelt att byta ut socker och vetemjöl mot bra kolhydrater och fina fetter.

  • I vår mat- och träningsblogg på ELLE.se delar Anja Forsnor med sig av bra recept. Vad sägs om brownie på svarta bönor och kokosolja, chokladpudding gjord på avokado eller raw-kokosbollar?
  • Krögaren Jonas Lundgren (restaurang Jonas) samarbetar med Svarta lådan kring ett koncept med mat för folk som tränar. Matkassen Jonas träningsmat beställs på Jonastraningsmat.se.
  • Modellen (och f.d. ELLE-medarbetaren) Marita Karlsson har skrivit boken Hälsokick! som släpps i augusti.


Marita Karlssons bok Hälsokick.

Materialmaxa

Adidas nya material climachill maximerar ventilationen. Fukten avdunstar från huden genom tyget, som håller dig varm och torr. I rygg och nacke finns aluminium som ger en kylande effekt.

Tröja, 400 kr, Adidas.

Linne, 350 kr, Adidas.

De bästa recepten har vi samlat på ELLE.se/traningsgott.

Springtime i Paris

Löpartrenden fortsätter att sprida sig som eld i vårgräset. Hetast just nu är terränglöpning, antingen i skog och berg eller i urbaniserad form i stadsmiljö. Appen Salomon city trail ger dig löparkartor att följa i olika städer med gömda trappor, bortglömda bakgator och hemliga smultronställen. Stockholm och Paris finns med i första versionen, fler städer kommer allteftersom.


Kombinera träning och semester i Paris.

3 vindjackor för blåsiga dagar

Med kapuschong, 1 200 kr, Nike.

Grönblå, 900 kr, Puma.

Rosa, 1 200 kr, Peak performance.