Artikeln innehåller reklamlänkar

Tajtsen är tillbaka – Klicka hem ELLEs favoriter

19 okt, 2018 
AvJenny Fredriksson
Snygga tights 2018 – klicka hem ELLEs favoriter
Total modelycka uppstod när Dior visade sin dansinspirerade sommarkollektion och ALLA modeller var stylade med leggings under skira tyllkjolar och klänningar. Tajtsen är officiellt det skönaste plagget vi VET och nu när ett anrikt franskt modehus som Dior befäster tajtsens trendfaktor så tänker vi att det bara är att köra. ELLE guidar dig till hur du knäcker denna delikata stylingnöt så det andas mer fransk "Je ne sais qoui" än en svettig gym-look.
Annons

Vår lycka är gjord tjejer! Tajtsen är tillbaka på trendkartan och inga människor är gladare än vi. Vi har sett att tajtsens kusiner, cykelbyxorna, har haft ett riktig moment på Instagram där tuffa influncertjejer har rockat cykelbyxor, oversizeade kavajer och snäckhalsband flitigt hela sommaren.

Tajtsen är ett lite mer vuxet och mer klätt plagg, och kanske inte lika 90-tals doftande. Det är faktiskt ett perfekt övergångsplagg mellan olika årstider – som nu när en varm höst gasar mot jul. Helt plötsligt kan man få ut några extra månader av sina bästa sommarplagg. Dessutom är leggingsen det ULTIMATA plagget om man vill testa den stora transparenta trenden som vi ser både hos kedjorna och de stora modehusen. Man får en urban, sportig twist på ett skirt, feminint plagg som en tyllklänning eller kjol och som dessutom då tas ned på en vardagsnivå.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Här visar vi ett urval av våra finaste och SKÖNASTE tajts och hur man stylar dem med skira klänningar och blusar.

Annons

Stylingsinspiration

Ett par leggings är ett perfekt plagg (och det BEKVÄMASTE) att använda sig av till den transparenta trenden. Dior tar ett par nättajts och matchar dem med en vackert plisserad kjol. Hela Diors sommarkollektion är en hyllning till dansen. Så inspirerande. Du kan hitta liknade tajts på välsorterade dansbutiker som den här, Dansbutiken. Annars har sportmärken fantastiskt sköna alternativ.

tyllkjol och leggings Dior ss 19 kollektion
Detalj från Diors vårvisning.
Carin Westers ursnygga blå leggings

Carin Westers ursnygga blå leggings. Här klickar du hem dem. (reklamlänk)

Annons

En svart tyllkjol från Ida Sjöstedt är en modern klassiker, perfekt till vinterns fester och nästa säsongs tylltrend. Här klickar du hem den. (reklamlänk)

svart klänning med nättajts Dior.
Dior ss-19

Klockren kombination av en skulptural klänning och snygga tajts.

Annons

Transparent klänning + tajts= sant

Stylingdilemmat att bära strumpbyxor eller ej försvinner i ett nafs när man adderar ett sportiga tajts. Satsa på material som inte är högglansiga, då försvinner den ultrasportiga looken. Så fin stylingkrock.

Klänning med leggings Dior ss-19
Dior ss-19
Cecile Bahnsen klänning prickig från matches
Cecile Bahnsen
Annons

 

Shapingtajts från Spanx i fuskläder.

Svart chiffonklänning med prickar från Ellos, ett riktigt fynd. Här köper du den. (reklamlänk)

Annons
 leggingsvarianter med ett lite mattare finish från Carin Wester

Ett dressat alternativ är dessa snygga leggingsvarianter med ett lite mattare finish från Carin Wester.

Röhnisch shape tajts

Röhnisch shape tajts är SUPERSKÖNA och har väldigt bra passform. Dessutom är de inte för glansiga vilket gör dem enklare att bära med sina vardagskläder.

Annons

Tajts från kultmärken

Om du redan är ett stort tajts- och leggings-fan så måste du testa det brittiska märket Sweaty Betty London. Deras shapingleggings är legendariska och är väldigt smickrande för stuss och lår. Även Lululemon, det kanadensiska varumärket gör ett par perfekta svarta yogaleggings som är riktigt bra. Dessutom har de gjort en minikollektion med 17 dansinpirerade träningsplagg med The Royal Ballet Londons prima ballerina Fancesca Hayward.

Lululemons & Francesca Haywards ursnygga tajts.
Lululemons & Francesca Haywards ursnygga tajts.
Annons

Sweaty Betty

Sweaty Betty är ett brittiskt märke som verkligen har varit pionjärer inom den stora shape-trenden inom träningskläder. Ifall du vill uppdatera din tajts-siluett är dessa bum-sculpting leggingsen ett måste. Hemligheten ligger i den breda midjeresåren och perfekt placerade sömmar som lyfter där det behövs.

Sweaty Betty

Läs mer:

Annons