Stilguide: Så fixar du den vackra ballerinatrenden

Stilguide: Så fixar du den vackra ballerinatrenden

Klänningar, kjolar och accessoarer - allt i pudrigt beige och rosa. Här är shoppingtips och beautyinspirationen som visar hur du enkelt får in en dos prima ballerina i din garderob...
03 augusti, 2016

Åh, vi är totalt förälskade i höstens moderna ballerinor som vi ser hos Valentino och Stella McCartney både klädmässigt (hej drömklänningar!) men också när det kommer till beautylooken på visningarna.

Tänk plisseringar, volanger, blanka material, smala axelband och flortunna lager av tyll – allt i pudriga, mjuka nyanser som gärna dekoreras och strösslas med gnistrande stenar plus sirlig spets. Absolut en av höstens nya, romantiska trender som passar både för fest och varför inte som inspiration till bröllop?

Valentinos och Stella McCartneys look andas en avundsvärd fräschör både vad gäller makeup och hår. Det handlar om lyster, lyster, lyster och neutrala, krämiga toner. Och en noggrann hudvårdsrutin… Att sätta upp håret ger snabbt en modern ballerinalook. Avsluta stilen med väl valda accessoarer, gärna örhängen!

Klicka dig igenom bildspelet nedan. Shoppingtips och en dos catwalkinspiration för att få till looken på ett bärbart sätt. Låt dig inspireras!

En ny favoritmodell! Väska Trifold, 20 400 kr, Céline.

Smala band och spets. Klänning, 1 850 kr, Zadig & Voltaire.

Spets och plisseringar hos Stella McCartney.

Fint knyt på den här blusen! Blus, 2 095 kr, Sandro.

Julia Nobis i skir kreation från Valentino.

På Valentinos visning stylades vackra sammetsklänningar med smala band med en tunn polotröja under - så fint! Polotröja, 599 kr, Day Birger et Mikkelsen.

Beautyinspiration: Julia Hafström backstage på Stella McCartney.

Dröm! Volanger från Valentino.

Vi gillar detaljerna med axelfokus på den här tröjan. Ett bärbart sätt att visa lite mer hud. Tröja, 1 995 kr, House of Dagmar.

Örhängen, 4 590 kr, Louis Vuitton.

Polotröja, 349 kr, River island.

Beautyinspiration: Valentino

Behå, 579 kr, trosa, 199 kr, Stella McCartney.

Sammetskavaj, 3 299 kr, Tiger of Sweden.

Valentino

Beautyinspiration: Valentino

Ballerinaskor, Valentino.

Beautyinspiration: Valentino

 

Pudriga klänningsdrömmar och tusen lager av tyll på Valentinos final – wow!

foto IMAXTREE M.FL.