Så stylar du många hål i örat

29 okt, 2018 
AvJenny Fredriksson
Så stylar du örat när du har många hår
Vill du ha tips och inspiration till den hetaste smyckestrenden just nu? ELLE guidar dig till det perfekt kurerade örat – med mååånga örhängen.
Annons

Örhängen är absolut den största trenden just nu och det finns två parallella spår  – de stora maffiga kreationerna med skulpturala linjer och stora former som verkligen tar för sig. Sedan finns det ett annat spår som har bubblat i flera år för att verkligen explodera vintern 2018: det perfekt kurerade örat med små, vackra miniörhängen som glittrar över hela örat.

Expertens tips: Så gör du

Läs intervjun med Starstudios PR manager Camilla Coene som har stenkoll på det senaste i smyckesvärlden (hon vet också hur man ska få till den perfekta smyckesmixen).

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Vad är den stora trenden inom öron-piercing?

– Att man placerar hålen asymmetriskt, till exempel fyra hål på ena örat och två på andra i olika höjd och med olika placering. Vi ser även en trend där håltagningsföretagen erbjuder snygga örhängen redan vid piercingtillfället, det vill säga att man numera piercar med örhängen i äkta guld med briljanter, helt allergivänliga. De gamla plastörhängena får ge vika för snyggare varianter. Håltagningsföretaget Studex ligger i framkant när det kommer till trendiga modeller på piercingörhängen samt att de använder en tunnare nål än andra för ett skonsammare resultat.

Annons

Dina tre tips på att få det perfekt kurerade örat?

– Låt det få ta tid. Rom byggdes inte på en dag. Ta ett hål i taget och känn efter och bygg på med fler efterhand för att hitta bästa symmetrin. Utgå från dina favoritörhängen. Har du ofta stora örhängen sätt inte hålen för tätt. Sist men inte minst: se till att ta hålen hos en utbildad håltagningsexpert. Det är viktigt att hålen tas i rätt vinkel för att örhänget ska sitta korrekt samt att man följer hygienrekommendationerna.

Hur många hål har du själv?

– Ett i ena örat och fyra i det andra men jag är inte klar än…

Vilka varumärken har bra örhängen (om man har många hål)?

– Maria Nilsdotter, Blue Billie, Drakenberg Sjölin, Syster P, Charlotte Bonde och Mumbai Stockholm.

Har du några bra stylingtips?

– Blanda olika modeller på örhängen hej vilt. Mixa studs, stjärnor, symboler och mini-hoops. Blanda gärna guld och silver och låt gärna några örhängen ha stenar, som små diamanter eller kubiska zirkoner, så att det glittrar till. Låt fantasin flöda. Glöm inte ta ur och putsa upp örhängena med jämna mellanrum. Speciellt stenar och diamanter behöver rengöras emellanåt då öronen utsätts för en hel del kontakt med hårprodukter, smink osv. Bra rengöringsprodukter för diamanter, cubic zircon, ädelstenar samt guld och silver hittar du hos Connoissuers.

Annons

Kändisinspiration:

Många kändisar har fastnat för den här trenden och använder sig av små glittriga miniörhängen blandat med kanske ett statementörhänge som tar för sig. Kolla nedan för massor av stylinginspiration.

Jennifer Lawrence piercing inspiratiom
Jennifer Lawrence
Scarlett Johansson öronpiercing inspiration
Scarlett Johansson
Sienna Miller öronpiercing inspiration
Sienna Miller
Annons
Kate Mara öronpiercing inspiration
Kate Mara
Bella Hadid öronpiercing inspiration
Bella Hadid
NIcole Richie piercing inspiration
Nicole Richie
Annons
Jasmine Tookes öronpiercing inspiration
Jasmine Tookes

Var kan man göra det?

Några smyckesmärken ligger i framkant när det gäller att få fram äkta och delikata piercingsmycken som även funkar som läksmycken. Danska designern Maria Black har öppnat en piercingstudio i sin butik i Köpenhamn, dessutom har hon designat en kollektion bedårande smycken som man kan köpa vid piercingtillfället. Även företaget Studex gör hål med äkta smycken som funkar som läksmycken. Det är olika läktid beroende på var man tar hålet. Mjukdelar som snibb har en läktid på cirka sex veckor men så fort man tar ett hål i broskdelar får man räkna på en läktid på upp till tre månader.

Maria Black öronpiercing inspiration
Maria Black

Läs också:

Foto IBL

Annons