Shoppa hållbart! Nu öppnar Erikshjälpen butik på webben

02 maj, 2018 
AvJohanna Lejon
Nu blir det lite lättare att nätshoppa miljövänligt och unikt. I dag, den 2 maj, öppnar Erikshjälpen online-butiken secondhand.se och blir därmed den första ideella organisationen att lansera en fullskalig e-handel.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

– Vi vet att det finns ett enormt intresse för att handla second hand och att allt er konsumenter vill minska sin klimatpåverkan. Samtidigt vill också många handla via sin mobiltelefon eller surfplatta. Genom second- hand.se vill vi göra det enkelt att handla hållbart, säger Tomas Bjöersdorff, verkställande chef på Erikshjälpen Second Hand.

På secondhand.se kommer Erikshjälpen sälja allt från vintageplagg och samlarporslin till t-shirts, böcker och vinylskivor. Oavsett om man handlar guldkorn från förr eller enkla basplagg till vårgarderoben bidrar man, förutom till en bättre miljö, också till sociala och humanitära insatser för barn i Sverige och utomlands. Allt överskott från e-handeln går till bistånd.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

– Alla har inte möjlighet att besöka våra 63 fysiska butiker och det känns oerhört kul att kunna erbjuda er att genom sin konsumtion göra gott, dels genom att ge varor en längre livstid och bidra positivt till vår planet, dels genom att bidra till att barn som lever i utsatthet får ett bättre liv, säger Tomas Bjöersdorff.

Annons

Allt som säljs på secondhand.se har skänkts till Erikshjälpen. Under våren och sommaren kommer era kända profiler att öppna egna shop-in-shops på webbsidan och sälja saker de använt och älskat men inte längre behöver. Musikjournalisten Fredrik Strage har skänkt en del av sin skivsamling. Bloggaren och författaren Flora Wiström, samt stilexperten Filip Strömbäck, har skänkt guldkorn från sin garderob.

Läs också:

Har du koll på Karin Larsson – inspirationen bakom H&M:s nya hållbara kollektion?

Stockholms Stadsmission lanserar hållbar sportkollektion

House of Dagmar lanserar hållbar kollektion

Foto Erikshjälpen, Imaxtree

Annons