8 julklappar som bidrar till en bättre värld

Har du svårt att komma på vad du ska ge bort i julklapp? Här är 8 julklappar som känns rätt i hjärtat och är en god gärning.
10 december, 2016

Det närmar sig jul och många känner stress inför att hitta den perfekta julklappen. I västvärlden är vi många som har allt vi behöver. Varför inte ge bort en gåva till någon som verkligen behöver den?

Här är åtta julklappar som gör gott för fler än de du firar jul med:

1. Halsbandet ”The Comitted necklace”, visa stöd till flickor som blivit utsatta för human trafficking – 230 kronor

Tidigare skrev vi om Lovisa som jobbar för human trafficking i Burma. Du kan själv hjälpa till genom att köpa halsbandet ”the Comitted necklace” som är gjort av tjejerna som blivit räddade från human trafficking. Ett halsband kostar 230 kronor och 100 procent går till att hjälpa tjejerna. Är du intresserad av att köpa ett? Maila Lovisa på [email protected] och skriv ditt namn samt adress.

2. Ge rent vatten till människor i tredje världen via WaterAid – 200 kronor, köp hos WaterAid

Rent vatten är livsavgörande för oss människor. Genom att köpa ett gåvobevis från WaterAid hjälper du organisationen att borra brunnar, säkra rent vatten i bostäder, på sjukhus och skolor. Tillgång till rent vatten är livsavgörande och ger hela samhällen en chans att ta sig ur fattigdom.

3. Låt mottagaren välja organisation. Valfri kostnad, köp hos Mitt karmakonto

Mitt karmakonto låter mottagaren av julklappen välja vilken organisation hens julklapp ska gå till. Du väljer hur mycket du vill skänka.

4. Ung Cancer-armband, 100 kronor hos Ung Cancer

Pärlbanden görs ideellt och all vinst går till Ung Cancer. Försäljningen av dessa armband är en av de främsta anledningarna till att Ung Cancer kan fortsätta stötta unga vuxna cancerberörda mellan 16-30 år.

5. En andel av en get – 150-650 kronor hos Läkarmissionen

Med hjälp av en get och utbildning i djurskötsel kan människor börja försörja sig och sin familj. En get med alla kringkostnader kostar i genomsnitt cirka 650 kronor. Priset varierar beroende på djurets ras, ålder, om det är dräktigt och så vidare. Du bestämmer själv hur mycket du vill ge av kostnaden.

6. Rädda haven – valfri summa hos Naturskyddsföreningen

I dag är övergödning, syrebrist och bottendöd stora problem. Genom att stödja Naturskyddsföreningens arbete för ett friskare hav hjälper du till att bekämpa dessa problem.

7. Olika hjälppaket, från 60 kronor och uppåt hos Unicef

Hjälp en familj på flykt, ge barn Poliovaccin och skänk näringspåsar. Hos Unicef finns det flera olika hjälppaket som gör stor skillnad hos de som mest behöver det.

8. Stöd tigrarna, bergsgorillorna och alla andra djur – 50 kronor och uppåt hos WWF

Världsnaturfondens naturvårdsarbete finansieras till största del med insamlade pengar från allmänheten. WWF jobbar för att skydda hotade djur på land och i hav, växter och naturområden här i Sverige och runt om i världen.

LÄS OCKSÅ:

Lovisa Ström hjälper sexslavar: ”Jag vill ju vara mitt i skiten och se till att det händer grejer”

3 välgörenhetslopp för dig som vill svettas för en god sak i höst

Kända bloggare går ihop med Bik Bok för välgörenhet