Så minns stjärnorna Marie Fredriksson

MArie Fredriksson död 9 december 2019
Roxettestjärnan Marie Fredriksson är död. I intervjuer och på sociala medier minns stora delar av kändissverige den folkkära artisten med värme. – Du målade mina svartvita sånger med de vackraste färger, säger parhästen och vännen Per Gessle i ett uttalande.
Annons

Den folkkära artisten Marie Fredriksson blev 61 år gammal. I ett pressmeddelande den 10 december bekräftade hennes manager, Marie Dimberg, dödsfallet.

– Det är med stor sorg vi måste meddela att en av våra största och mest älskade artister är borta. Marie Fredriksson avled på morgonen den 9 december i sviterna av sin tidigare sjukdom, säger hon i pressmeddelandet.

Annons

År 2002 fick Marie Fredriksson en hjärntumör och även om hon senare friskförklarades, kom sjukdomen tillbaka. 2016 slutade hon framträda på inrådan av sina läkare.

Slog igenom med Roxette

Marie Fredriksson, som egentligen hette Gun-Marie Bolyos, slog igenom internationellt i slutet av 1980-talet. Hon och Per Gessle bildade Roxette 1986 och under sina mest framgångsrika år sålde duon närmare 75 miljoner skivor och toppade den amerikanska Billboardlistan flera gånger. De levererade bland annat hitlåtar som The Look, Dressed for success och Listen to your heart.

Annons
Marie Fredriksson Roxette
Marie Fredriksson och Per Gessle under ett av sina många framträdanden tillsammans. Foto: TT

Så minns kändissverige Marie Fredriksson

Per Gessle har lämnat ett uttalande efter Maries bortgång. Där skriver han att tiden gått så fort men att de fått dela en fantastisk dröm tillsammans.

– Tack Marie, tack för ALLT. Du var en helt unik musikant, en sångerska på en nivå vi knappast kommer att få uppleva igen. Du målade mina svartvita sånger med de vackraste färger. Du var en helt underbar vän i över fyrtio år. Jag är stolt, hedrad och lycklig över att fått dela så mycket av din tid, din talang, din värme, generositet och humor. All min kärlek till dig och din familj. Things will never be the same, skriver han, enligt Aftonbladet.

Lisa Nilsson berättar för SVT att beskedet är chockartat. Hon kommer att minnas Marie som en stor artist som samtidigt var ödmjuk.

Annons

– Det största med henne var den här förmågan att vara megastjärna och stå mitt på arenan och ändå vara sig själv. Det är fantastiskt, säger hon.

”En fantastisk artist och människa”

Pernilla Wahlgren fick beskedet under en pressträff och brast ut i gråt.

– Det är en sån himla förlust, jag känner att det kommer bli världssorg, eftersom hon var en så fantastisk artist och människa, som dog alldeles för ung även fast jag vet att hon varit sjuk länge, säger hon till Aftonbladet.

Även artistkollegan Louise Hoffsten uttrycker sin sorg och påpekar hur mycket hon beundrade Marie.

– Jag kommer ihåg när vi sjöng och spelade när vi var med i Badrock tillsammans. Det var fantastiskt, det var otroligt att få medverka tillsammans med henne. Jag beundrar henne både som människa och som artist och sångerska, säger hon.

Annons

Varma minnen i sociala medier

Många av hennes artistkollegor väljer också att dela med sig av varma minnen på sociala medier.

Annons
View this post on Instagram

Finaste Marie! Lilla sparv. ❤️

A post shared by Mark Levengood (@levengood.mark) on

Annons

LÄS MER:

Dela på:

Annons
 

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE:

Laddar