Här lanserar Taku-Taku brunch för veganer

12 sep, 2017 
AvSofia Börjesson
Sveriges första veganska snabbmatskedja Taku-Taku slog upp portarna i våras och nu meddelar kedjan att de även kommer att börja med brunch i Stockholm.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Veganska tacos med rostad blomkål. Foto: IBL (ej Taku-Taku)
Veganska tacos med rostad blomkål. Foto: IBL (ej Taku-Taku)

Den 9 maj slog kocken Sebastian Shauermann upp portarna för landets första veganska snabbmatskedja, Taku-Taku, i Stockholm.

Taku-Taku Norrsken, som ligger på Birger Jarlsgatan, har ett lite annorlunda upplägg än de övriga restaurangerna. Här har de nämligen sitt testkök där de leker fram nya veganska koncept och därför kan man hitta nya, tillfälliga rätter på menyn då och då.

– Vårt mål är att fylla ett tomrum som jag tycker finns för dem som vill äta mer plantbaserat. Veganska bruncher finns det inte så många av vad jag vet? Dessutom har veganscenen inte känts lättillgänglig för alla utan nästan varit lite underground, säger Sebastian Schauermann.

Annons

Läs även: Vegetarian, vegan & lakto-ovo, vad är skillnaden?

Hans vision är att Taku-Takus huvudmålgrupp i framtiden ska utgöras av köttätare, och vänder sig därför inte till veganer i första hand.

– Veganerna är ju redan övertygade gäster, thank god. Och jag som själv äter kött ibland saknade något lättsamt och spännande koncept som inte gjorde avkall på min bekvämlighet och vardag för att nå mitt mål att äta mer veganskt.

Stor expandering på gång

Schauermann avslöjar också att Taku-Taku står inför en stor eventuell expandering av kedjan, och om allt går enligt planerna kommer expanderingstakten att öka drastiskt.

– Tänk vad det skulle innebära? I dag serverar vi bara 600 veganska rätter om dagen, tänk dig att vi skulle öka det med 100. Vilken vinst för klimatet det skulle vara!

Brunch på helgerna

Varje helg från och med den 9 september kommer det alltså gå att äta brunch i sällskap av DJ på Taku-Taku Norrsken. På lördagar och söndagar mellan 11 och 17 serveras utvalda rätter som glutenfria bananpannkakor, breakfast burritos och vegan frittata.

Taku-Taku finns även på Paradiset Matmarknad i Sickla och på Paradiset Söder på Brännkyrkagatan, men där kommer inte bruncherna att serveras.

Läs även: Ny veganprodukt – innehåller mer protein än kyckling

Pulled oats innehåller mer protein än kyckling.
Pulled oats innehåller mer protein än kyckling.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons