Stockholm under stjärnorna – nya takparken mitt i city

Premiär för Stockholm under stjärnorna.

I helgen öppnade Stockholm under stjärnorna – Stockholms nya takpark vid Brunkebergstorg med panoramautsikt över staden. Bakom satsningen står hotellkungen Petter Stordalen.
07 maj, 2018

I helgen var det premiär för hotellkungen Petter Stordalens och fastighetsägaren AMFs nya takpark vid Brunkebergstorg i Stockholm. Taklandskapet, som ligger ovanpå Gallerian, är 1 200 kvadratmeter stor och bjuder på en härlig panoramautsikt över Stockholms ström, Östermalm, Strandvägen och Djurgården.

Street food, liveband och utegym

På plats finns ett separat kök med tre kockar och på menyn finns ett dussintal rätter, med fokus på street food. Den ena av barerna är vidöppen för vyerna, medan den andra är inglasad för att kunna vara öppen året runt. Det finns också ett dj-bås på plats uppe på taket, och en stor ljudanläggning. I sommar kommer även fotbolls-VM att visas på två stora skärmar, och liveband kommer också att uppträda på scenen.

– Vi vill bjuda på upplevelser i första hand, säger Petter Stordalen om den nya takparken.

Taklandskapet har också ett enklare utegym, och på morgnarna kommer hotellgästerna att kunna gå på yoga. Man kommer även att ha konstutställningar, och vissa dagar kommer det att bjudas på matmarknad i parken.

Hotellkungen Petter Stordalen visar upp Stockholm under stjärnorna.

Hotellkungen Petter Stordalen visar upp Stockholm under stjärnorna.

Petter Stordalen driver redan restaurang Tak och hotellen At Six och Hobo vid Brunkebergstorg, och nu på lördag öppnas alltså hans fjärde varumärke i hotellkomplexet – takparken Stockholm under stjärnorna. Tanken med den nya parken är att erbjuda stockholmare en ny stadsupplevelse och på plats kommer det att finnas underhållning för en bred publik.

– Det kommer att bli som att Kungsträdgården flyttar upp på ett tak, berättar Henrik Jakobsen, ansvarig för mat och dryck på hotellkomplexet vid Brunkebergstorg.

– Med Stockholm under stjärnorna vill vi bjuda in den superbreda massan med filmvisning för familjen på lördagen på dagen och klubbverksamhet på kvällen.

Läs också: 18 bästa uteserveringarna i Stockholm

Vi listar de bästa uteserveringarna i Stockholm.

Vi listar de bästa uteserveringarna i Stockholm.

Foto: Peter Frantzell/AMF Fastigheter