Sofi Fahrmans bästa restauranger i New York

23 mar, 2016 
Indochine är en av Sofi Fahrmans favoritrestauranger i New York.
Resor och mat är två av Sofi Fahrmans stora passioner i livet, vilket har resulterat i kokboken "Ready for takeoff". Här är några av hennes bästa restauranger i New York, som är en av de städer hon kallar hemma.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Sofi Fahrman

Ålder: 36 år.
Bor: Verbier i schweiziska Alperna.
Familj: Fästmannen Nick Zijlstra och dottern Lily, 2.
Gör: Bloggare, journalist och författare.
Aktuell: Med boken ”Ready for takeoff” (Norstedts).
Blogg: Sofis snapshots
Instagram: sofifahrman1

Sofi Fahrman gillar att äta ute.
Sofi Fahrman gillar att äta ute. Foto: Frida Fahrman

1. Indochine

Still going strong sedan de öppnade 1984. Med sin karaktäristiska palmbladstapet, härliga stämning och sina underbara rätter har den här restaurangen lagt ankar i NY. Det här är ett av de där ställena som jag hoppas alltid kommer att finnas kvar och se likadant ut, även trettio år framåt i tiden. Här gillar jag att boka båsen med gröna soffor, så ett större sällskap är helt enkelt att föredra.

Annons

2. Black seed bagels

Att köpa en bagel hör NY-livet till. USA:s svar på varmkorv med bröd och den perfekta hämtmaten när du har fullt upp med att upptäcka stan och inte har tid att sitta ner. Black Seed Bagels är mitt bästa stopp och en trendigare variant av stans andra lokala bagelställen. Jag brukar beställa laxbageln varje gång jag ska flyga hem och käka den på flygplatsen eller i taxin på väg ut till JFK.

3. Gemma

Bowery Hotel har blivit en klassiker, mysstämningen på topp, både i lobbyn och i deras restaurang Gemma. Starta morgonen här med New York Times, kaffe och eggs benedict. Har du tur så kan du även bränna av lite kändisspottning eftersom många stjärnor väljer det här hotellet som sin bas.

4. Jack’s Wife Freda

Bästa stället för brunch buzz. Men ljudvolymen är rätt hög härinne så jag föredrar att norpa ett bord på uteserveringen. Här ska du beställa deras rosewater waffle, eller min favorit som den äggälskare jag är: poached eggs with halloumi. Läget på den här restaurangen är perfekt – så fort du bunkrat upp med protein här är du redo att möta shoppingen i Soho.

Annons

5. Le Bilboquet

Vilken restaurang i New York jag har flest roliga minnen från? Utan någon som helst konkurrens: Le Bilboquet. Bara namnet får mig att le. Tur att väggarna inte kan berätta allt som hänt här. Efter klagomål från det snobbiga Upper East Side-klientelet blev restaurangen tyvärr tvungen att stänga. Men till min glädje är den nu tillbaka på en ny adress på 60:e gatan! Jag kan äntligen beställa min älsklingsrätt cajun chicken igen.

6. The Spotted Pig

Yes, Jay-Z är en av delägarna och yes, restaurangen är strösslad med grisar. Den här festliga restaurangmiljön är helt befriad från trendiga inredningsdetaljer som marmor och mässing och här beställer du en av stans bästa burgare. Det här stället är lika populärt under lunchtimmar som middagstid så se till att komma i tid. Det går nämligen inte att boka bord och folk börjar köa så fort stället närmar sig öppning.

7. Buddakan

Var ska vi käka om vi är ett stort tjejgäng och ska gå ut i NY? No problemas. Jag vet det perfekta stället: Buddakan. De levererar varje gång. Lokalen (stället där Carrie hade sin wedding rehearsal dinner) är maffig. Boka en så sen sittning som möjligt s. kan ni avsluta med en drink i baren och sedan gå raka vägen ut i Meatpacking Districts festmecka.

Annons

8. Navy

Avokadomackan på lilla haket Gitane i Nolita var under många år lite av ett måste för mig. Gitane är fortfarande populärt och jag kan verkligen rekommendera ett besök. Men jag har hittat ett nytt ställe som serverar smörgåsen på ett uppdaterat sätt. Navy rymmer 40 platser och har roliga inredningsdetaljer. Och så rätten – avokadomackan. Serverad med rädisor på ett briochebröd. Skepp ohoj, vad gott!

9. Morimoto

Tokyo tur och retur på en kväll. Den här restaurangen bjuder på japanskt när det är som bäst. Både när det gäller minimalistisk inredning (missa inte den coola väggen i lokalen som består av 17 400 PET-flaskor!) och matupplevelser. Missa inte deras tuna-pizza.

10. The Polo Bar

Har du någonsin undrat över hur det skulle vara att bli hembjuden till självaste Ralph Lauren? Nu har du svaret och möjligheten. Se till att vara ute i tid när du ska boka bord, ibland uppemot sju veckor i förväg! Verkar det omöjligt eller vill du vara mer spontan i dina restaurangbesök? Sätt dig i baren på övervåningen och njut av att spana på gäster, beställ en välmixad drink.

Annons

11. La Esquina

Mexikansk mat när den är som bäst. Från utsidan ser det ut som en vanlig diner med neonskylt och snabbmatsbeställningar. Boka i tid. När du väl är där, måste du gå fram till mannen med lista som står och vaktar en dörr därinne, säga att du har bord på restaurangen, bli eskorterad nedför en trappa, gå igenom köket och sen hamna rätt! Den här magiska mexaren gömmer sig nämligen under marknivå.

12. phD

Den här takbaren hittar du på toppen av Dream Hotel och här kan du både börja och avsluta din kväll med Empire State Building som backdrop. Miniburgare, guacamole och en välmixad drink är grejen här. Under varma sommarkvällar väljer jag att ropa in min beställning några våningar ner, vid mitt vattenhål, hotellpoolen.

13. Sarabeth

Det här är mitt go-to-frukostställe. Av alla Sarabeths restauranger i stan så väljer jag gärna den i Tribeca eftersom lokalen är stor så jag vet att jag kommer få bord. Jag får ofta frågor om var på Manhattan man ska äta pannkakor. Här! Jag är inte så förtjust i torra amerikanska, tjocka rackare, så därför blev jag överlycklig när jag smakade Sarabeths ricotta and lemon pancakes.

Annons

14. Magnolia Bakery

Precis som drinken Cosmopolitan fick sin storhetstid efter Sex and the City så blev cupcakestället Magnolia Bakery världskänt över en natt. Visst, den må vara mindre trendig 2015, men precis lika god. Mitt tips är att ta sig till West Village och Bleecker St precis när de öppnar eftersom kön kan ringla sig lång utanför det här stället. När jag är där ser jag alltid till att köpa deras festliga sugrör med mig hem.

15. Waverly Inn

I West Village hittar du en av mina absoluta restaurangfavoriter om jag ska fira något eller någon. Den här restaurangen är speciell, mytomspunnen och har besökts av lika många stjärnor som Oscarsgalan (kan ha att göra med att Vanity Fairs chefredaktör, Graydon Carter, är en av delägarna). Dock, ett litet tips: att ta upp sin mobil eller kamera är inte att rekommendera i dessa lokaler …

16. Miss Lily’s

New York exploderar av juiceställen och detoxprogram. Men det finns en man som var igång med det här långt innan det var det trendigaste du kan göra: Melvin Major Jr. Nu har han det bästa stället, döpt efter sig själv – Melvin’s juice box på Miss Lily’s – och är känd i New York för att vara ”The juice guy”. Hurra!

17. Wythe Hotel

En av de vanligaste frågorna när jag ska vaskas på NY-tips är vilken roof top bar som är bäst. Givetvis finns det ett gäng på Manhattan men jag föreslår att du gör en utflykt till Brooklyn. I Williamsburg i en gammal fabrikslokal hittar du Wythe Hotel. Ta hissen upp till deras takbar och njut. Här ber du bartendern om en Summer Babe och sen ger du dig ut på terrassen.

"Ready for takeoff" av Sofi Fahrman.
”Ready for takeoff” av Sofi Fahrman.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons