Smaka på Stockholm bjuder på smaker från framtiden

Smaka på Stockholm bjuder på smaker från framtiden

Den 5-10 juni går matfestivalen Smaka på Stockholm av stapeln i Kungsträdgården. På plats finns fyrtio restauranger och food trucks samt över hundra av landets främsta kockar, bagare och mathantverkare. Temat för årets festival är framtidens lösningar inom mat och dryck.
04 juni, 2018
Smaka på Stockholm lockar fler än 350 000 besökare. Foto: Peter Backman

Smaka på Stockholm lockar fler än 350 000 besökare. Foto: Peter Backman

Med fler än 350 000 besökare varje år är Smaka på Stockholm en av världens största matfestivaler. För 27:e året i rad fylls nu Kungsträdgården av restauranger och food trucks. Under årets festival kommer det bjudas på dagens mat men även framtidens mat som handlar om smak, hållbarhet och hälsa.

– Sverige ligger långt fram inom mat och dryck på ett flertal områden vilket vi vill lyfta fram. Under sex dagar samlar vi landets bästa kockar, mängder av spännande restauranger samt entreprenörer som vill revolutionera vad vi äter i framtiden genom ny teknik. Året festival blir helt klart den bästa och mest spännande någonsin, säger Anders Sewerin som är en av arrangörerna .

Festivalen är paradis för den matintresserade. Foto: Peter Backman

Fokus på framtiden

Samtidigt som Kungsträdgården fylls av festivalfeber pågår konferensen Sweden Foodtech Big Meet. Där samlas visionärer från hela världen och pratar om hur techsektorn kan förändra framtidens mat. Som en del i Big Meet kommer Foodtech Village att byggas upp i Kungsträdgården under Smaka på Stockholm. Där kan festivalbesökarna möta företag som utvecklar allt från mat- och hälsoappar till urbana odlingar och nya sätt att minska matspill.

Sébastien Boudet kommer dyka upp på årets festival. Foto: Peter Backman

Mateliten finns på plats

Under festivalen medverkar Sébastien Boudet tillsammans med landets främsta bagare och mathantverkare. Sébastien bemannar även en pizzaugn med kända kockar som turas om att baka sina favoritpizzor. Vilka kockar som dyker upp är något av en överraskning men förra året var bland annat Mathias Dahlgren, Paul Svensson, Niklas Ekstedt och Filip Fastén på plats.

Smaka på Stockholm äger rum mellan den 5-10 juni i Kungsträdgården, Stockholm.

Läs också: Stockholm under stjärnorna – nya takparken mitt i city

Premiär för Stockholm under stjärnorna.

Premiär för Stockholm under stjärnorna.