Restaurangtips: Fyra franska favoriter!

31 dec, 2014 
AvOlle Arnell
Mister French
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Mister French serverar fransk bistromat.
Mister French serverar fransk bistromat.

Det senaste tillskottet på Stockholms krogscen som satsar på fransk bistromat. Härlig lokal och trevlig personal kompenserar för ett lite svajigt kök, som förmodligen bara blir bättre med tiden!

Tullhus 2, Skeppbrokajen, mrfrench.se

Metropol Palais bjuder på franska smaksensationer. Välj mellan en stillsam middag i 20-talsanda – den tid då Brigade de cuisine fick sitt intåg i de franska restaurangköken – eller håll utkik efter vilken show som visas just nu på deras fantastiska teater. En upplevelse.

Sveavägen 77, metropolpalais.se

Svenskägda strandklubben La Gold Plage fick inför sommaren en helt ny meny, som tagits fram tillsammans med stjärnkocken och ELLE mat & vins bloggare Danyel Couet. Den gjorde succé direkt under årets filmfestival, med nöjda gäster som Vivienne Westwood, Pamela Andersson och Kit Harrington. Heja Sverige – i Cannes!

Annons

06400 Cannes, lagoldplage.com

Vår bloggare Victoria Nordström har varit och hälsat på champagnehuset Veuve Cliquot – som fått sitt namn av änkan Barbe-Nicole Clicquot Ponsardin vilken tog över företaget 1805 när hon bara vara 27 år gammal – och med hjälp av sina smarta idéer förvandlade det till ett av världens ledande champagnehus, som håller än i dag.

Veuve Cliquot har några av de bästa matchampagner som finns, läs mer och inspireras på Victorias blogg! mygingerroots.ellematovin.se

victoria nordström
Victoria visas runt på vingårdarna. Veuve Cliquot skördar druvor nästan enbart från områden som har klassificeringen Grand Cru, de allra finaste druvorna.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons