Plymouth öppnar hemlig gin-bar i Stockholm

20 mar, 2018 
AvHanna Carlsson
Hemliga så kallade Speak Easy-barer har länge varit stort runt om i Europa. Nu kommer trenden till Sverige när Plymouth öppnar en gin-bar i ett av rummen på Nobis Hotel i Stockholm.
Annons
Plymouth Cocktail Club på Nobis Hotel.
Plymouth Cocktail Club på Nobis Hotel.

Runt om i Europa kryllar det av hemliga så kallade Speak Easy-barer eller cocktailklubbar som gömmer sig på de mest oväntade platserna. Som namnet avslöjar sprids kännedomen av dessa klubbar genom ”word of mouth” och för att få tillträde till de exklusiva barerna krävs ett hemligt lösenord.

Plymouth Cocktail Club

Ginmärket Plymouth har tillsammans med Nobis Hotel i Stockholm tagit fram konceptet Plymouth Cocktail Club. I något av hotellets alla rum kommer Nobis bästa bartenders bjuda på eleganta gindrinkar till förmånliga priser. Baren har ett fokus på att vara intim och elegant, avslappnad och personlig.

Annons

– Plymouth Cocktail Club är intim och exklusiv. Vår tanke är att erbjuda våra bästa cocktails samtidigt som vi får visa hotellets hjärta. Kom som du är, koppla av med dina vänner och ta en AW i lugn och ro. Vi hoppas detta kan komma att bli en återkommande klassiker i Stockholm, säger Richard Broni, restaurangchef Nobis Hotel.

För att hitta rätt rum och få tillgång till den exklusiva baren krävs att du kan kvällens lösenord. Lösenordet hittar du enklast via Facebook där eventet delas.

Sloe Gin & Tonic.
Sloe Gin & Tonic.

Här är några goda drinkar med Plymouth Sloe Gin (gin med smak av slånbär) som du kan göra hemma:

1. Sloe Gin & Tonic

6 cl Plymouth Sloe Gin

Annons

Indian Tonic Water

Rosmarin, till dekoration

Gör så här: Häll gin i ett tumbler- eller highballglas med is och och fyll på med Tonic Water. Toppa med lite rosmarin.

2. Sloe Royal

1 del Plymouth Sloe Gin

4 delar Mumm Champagne Grand Cordon

Gör så här: Häll gin i ett champagneglas och toppa upp med champagne. Se till att ingredienserna är väl kylda.

3. Rose above the sea

3 cl Plymouth Sloe Gin

2 cl Plymouth Gin

2 cl sockerlag

2 cl citronjuice

2 stänk rosenblomsvatten

prosecco

Gör så här: Skaka eller rör alla ingredienser utom prosecco med is och häll upp i ett highball-glas. Toppa med prosecco.

Drinkar med Plymouth Sloe Gin.
Drinkar med Plymouth Sloe Gin.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons