Mister French byter meny och inriktning

16 feb, 2017 
AvRedaktionen
Restaurangen Mister French i Stockholm har som namnet antyder fokuserat på fransk mat, men nu byter de meny och ändrar inriktning.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Mister French har uppdaterat sin meny.
Mister French har uppdaterat sin meny.

Mister French har sedan öppningen 2013 stoltserat med en av Stockholms bästa uteserveringar med en magnifik sjöutsikt.

Den nya menyn är framtagen av köksmästarna Thomas Åsberg och Petter Viding och lanseras i februari 2017. Visionen har varit att behålla den franska grunden och addera inspiration från Laos, Kambodja, Vietnam, Singapore och Marocko. Resultatet är franska klassiker i en modern crossover med nytänkande smakkombinationer.

Man har även valt att behålla det exklusiva utbudet av skaldjur, vilket är något av restaurangen signum.

Annons
Grillad pulpo, friterad bläckfisk, tomat, oliver, kapris och rouille.
Grillad pulpo, friterad bläckfisk, tomat, oliver, kapris och rouille.

Alla rätter på menyn serveras i mindre storlekar för att man ska kunna prova och dela på flera. Vissa av maträtterna tillreds dessutom av gästerna själva på små kolgrillar vid bordet.

– Vi är lite trötta på konceptet förrätt, varmrätt och efterrätt. Vi tycker det är trevligt när något händer på bordet och att man får något att samtala och enas kring. Idén fick jag när jag lagade mat hemma med mina vänner och vi gjorde tempura a’la minute. Dock måste tilläggas att gästen ej ska behöva tillaga sin middag själv, utan avsluta köttet och fisken och få ta del av processen, berättar Thomas.

Annons

Mister French ligger i Tullhus 2 på Skeppsbrokajen i Gamla Stan. ELLE mat & vin har testat flera av rätterna och rekommenderar dem varmt. Bläckfisken ovan och tonfisktartaren nedan var till exempel två favoriter.

Läs även: 4 friska drinkar från Mister French

Tonfisktartar med avrugacaviar, avokado, wasabi och sojadressing.
Tonfisktartar med avrugacaviar, avokado, wasabi och sojadressing.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons