Melker Andersson ger bort restaurang – helt gratis!

01 nov, 2017 
AvMalin Ny
Melker Andersson ger bort Burgers & Bar.
Att öppna en egen restaurang kan bli en dyr historia. Men nu har du en unik möjlighet – Melker Andersson skänker nämligen bort sin restaurang i Malmö.
Annons

Har du alltid drömt om att öppna en egen restaurang? Då har du chansen att göra det nu – och helt gratis dessutom! Krogkungen Melker Andersson, som driver Stockholms-restauranger som Mother, Publico, Smak, Miss Voon och Kött & Fiskbaren, skänker bort sin restaurang Burgers & Bar i Malmö. Restaurangen hette tidigare Köttbaren.

Har försökt sälja restaurangen sedan i våras

2013 startade Andersson restaurangen och det första året låg omsättningen på 17 miljoner kronor, men därefter har det gått sämre. Sedan i våras har han försökt sälja restaurangen, men har nu bestämt sig för att skänka bort den. Melker Andersson hoppas att kunna ge den till en Malmökrögare som kanske inte har råd att köpa en egen restaurang, men däremot energi och vilja.

– Jag fick själv min första krog på ett väldigt billigt sätt och jag tycker det känns bra att ge den här chansen till en annan kock. Rent ekonomiskt är det ju inte försvarbart, men jag tycker ju att det känns lite kul att få skänka bort en krog. Extra kul tycker jag det vore om det var en ung kock som kanske inte har pengar, men som här kan starta sin första krog, säger Melker Andersson till Sydsvenskan.

Källa: Sydsvenskan
Foto: F12 och IBL

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons