Det här äter personalen på Apple, Facebook och Google

03 mar, 2017 
AvThowe Wagner Larsson
Personalen på Apple, Facebook och Google får bra mat.
Vad sägs om gratis måltider, världsberömda kockar och möjligheten att ta med mat hem till familjen? Så här är det att jobba på några av världens största företag – åtminstone när det kommer till måltiderna.
Annons

Har du någon gång funderat över vilken maträtt Tim Cook (VD, Apple) föredrar till vardags eller om Mark Zuckerberg (medgrundare, Facebook) tar med sig matlåda till jobbet? Troligtvis väljer de att äta i kontorets restaurang – här verkar möjligheterna vara oändliga…

Det här serveras i personalmatsalen 6 välkända företag:

1. Apple

Apples huvudkontor ligger i Cupertino i Kalifornien. Matsalen kallas för Caffè Macs och är både luftig och rymmer många människor. Caffè Macs serverar mexikanska, italienska, japanska, spanska och franska maträtter till lunch såväl som typisk amerikansk snabbmat. Till frukost brukar de flesta välja en fransk toast med jordgubbar, chokladpannkakor, färsk juice, olika typer av glass och andra typer av desserter. Allt är dessutom gratis och menyn är under konstant förändring.

Matsalen hos Apple.
Matsalen hos Apple. Via: scoledge
Glass hos Apple.
Glass hos Apple. Via: scoledge
Annons
Mat hos Apple.
Mat hos Apple. Via: scoledge

2. Facebook

Facebooks huvudkvarter flyttade nyligen till Menlo Park, en liten stad i Kalifornien. De anställda får tre mål om dagen helt gratis i kaféet vid namn Epic Cafe. Här serveras huvudsakligen amerikanska och asiatiska rätter och om du vill får du även ta med dig mat hem.

Annons
Matsalen hos Facebook.
Matsalen hos Facebook. Foto: aoweibang
Mat hos Facebook.
Mat hos Facebook. Foto: aoweibang
Dricka hos Facebook.
Dricka hos Facebook. Foto: aoweibang

3. Google

Googles huvudkontor ligger i New York och här får personalen tre mål om dagen helt gratis. Matsalen kallas för The Hemispheres och ligger på 8:e våningen med en vacker utsikt över Meatpacking District på Manhattan. Här finns flera olika områden där du kan hitta allt från snabbmat och mellanmål till glass och dryck. Google är känt för att ha ett fantastiskt utbud av mat och för att göra besökare stumma av beundran.

Annons
Matsalen hos Google.
Matsalen hos Google. Foto: Business Insider
Efterrätter hos Google.
Efterrätter hos Google. Foto: chuansong
Mat hos Google.
Mat hos Google. Foto: plus google apis

4. Twitter

Twitter har sitt huvudkvarter i en gammal byggnad på Market Square i centrala San Francisco. Matsalens meny är uppdelad i olika typer av mat och i typisk Twitter-stil har man markerat dem med hashtags och rubriker som #comfort, #tenderloin och #birdfeeder.

Annons
Mat hos Twitter.
Mat hos Twitter. Foto: surfingbird
Bakverk hos Twitter.
Bakverk hos Twitter. Foto: letsintern
Matsalen hos Twitter.
Matsalen hos Twitter. Foto: letsintern

5. Dropbox

Dropbox huvudkontor ligger i San Francisco i Kalifornien och matsalen kallas för Tuck Shop. Salen är nästan 400 meter bred och här finns i princip obegränsade matmöjligheter, kanske för att kockarna som jobbar här har varit verksamma i några av världens bästa restauranger.

Annons
Mat hos Dropbox.
Mat hos Dropbox. Foto: toutiao
Personalen hos Dropbox.
Personalen hos Dropbox. Foto: dropbox
Matsalen hos Dropbox.
Matsalen hos Dropbox. Foto: glassdoor

6. Pixar

Café Luxo heter Pixars matsal och huvudkontoret ligger i Kalifornien. Vid ankomst blir du välkommen av Pixarkaraktärer som Buzz Lightyear and Woody. Väl inne i matsalen ser rummet ut som Musée d’Orsay i Paris vilket var en önskan från Steve Jobs under hans tid som VD för Pixar. Även här finns flera olika maträtter som hamburgare, burritos, pizza, lax, pasta och alla olika typer av efterrätter.

Annons
Café Luxo heter Pixars matsal.
Café Luxo heter Pixars matsal. Foto: brightside
Högt i tak hos Pixar.
Högt i tak hos Pixar. Foto: charitybuzz
Matsalen hos Pixar.
Matsalen hos Pixar. Foto: brightside

Källa: Brightside

Annons

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons