Det här äter personalen på Apple, Facebook och Google

Personalen på Apple, Facebook och Google får bra mat.

Vad sägs om gratis måltider, världsberömda kockar och möjligheten att ta med mat hem till familjen? Så här är det att jobba på några av världens största företag – åtminstone när det kommer till måltiderna.
03 mars, 2017

Har du någon gång funderat över vilken maträtt Tim Cook (VD, Apple) föredrar till vardags eller om Mark Zuckerberg (medgrundare, Facebook) tar med sig matlåda till jobbet? Troligtvis väljer de att äta i kontorets restaurang – här verkar möjligheterna vara oändliga…

Det här serveras i personalmatsalen 6 välkända företag:

1. Apple

Apples huvudkontor ligger i Cupertino i Kalifornien. Matsalen kallas för Caffè Macs och är både luftig och rymmer många människor. Caffè Macs serverar mexikanska, italienska, japanska, spanska och franska maträtter till lunch såväl som typisk amerikansk snabbmat. Till frukost brukar de flesta välja en fransk toast med jordgubbar, chokladpannkakor, färsk juice, olika typer av glass och andra typer av desserter. Allt är dessutom gratis och menyn är under konstant förändring.

Matsalen hos Apple.

Matsalen hos Apple. Via: scoledge

Glass hos Apple.

Glass hos Apple. Via: scoledge

Mat hos Apple.

Mat hos Apple. Via: scoledge

2. Facebook

Facebooks huvudkvarter flyttade nyligen till Menlo Park, en liten stad i Kalifornien. De anställda får tre mål om dagen helt gratis i kaféet vid namn Epic Cafe. Här serveras huvudsakligen amerikanska och asiatiska rätter och om du vill får du även ta med dig mat hem.

Matsalen hos Facebook.

Matsalen hos Facebook. Foto: aoweibang

Mat hos Facebook.

Mat hos Facebook. Foto: aoweibang

Dricka hos Facebook.

Dricka hos Facebook. Foto: aoweibang

3. Google

Googles huvudkontor ligger i New York och här får personalen tre mål om dagen helt gratis. Matsalen kallas för The Hemispheres och ligger på 8:e våningen med en vacker utsikt över Meatpacking District på Manhattan. Här finns flera olika områden där du kan hitta allt från snabbmat och mellanmål till glass och dryck. Google är känt för att ha ett fantastiskt utbud av mat och för att göra besökare stumma av beundran.

Matsalen hos Google.

Matsalen hos Google. Foto: Business Insider

Efterrätter hos Google.

Efterrätter hos Google. Foto: chuansong

Mat hos Google.

Mat hos Google. Foto: plus google apis

4. Twitter

Twitter har sitt huvudkvarter i en gammal byggnad på Market Square i centrala San Francisco. Matsalens meny är uppdelad i olika typer av mat och i typisk Twitter-stil har man markerat dem med hashtags och rubriker som #comfort, #tenderloin och #birdfeeder.

Mat hos Twitter.

Mat hos Twitter. Foto: surfingbird

Bakverk hos Twitter.

Bakverk hos Twitter. Foto: letsintern

Matsalen hos Twitter.

Matsalen hos Twitter. Foto: letsintern

5. Dropbox

Dropbox huvudkontor ligger i San Francisco i Kalifornien och matsalen kallas för Tuck Shop. Salen är nästan 400 meter bred och här finns i princip obegränsade matmöjligheter, kanske för att kockarna som jobbar här har varit verksamma i några av världens bästa restauranger.

Mat hos Dropbox.

Mat hos Dropbox. Foto: toutiao

Personalen hos Dropbox.

Personalen hos Dropbox. Foto: dropbox

Matsalen hos Dropbox.

Matsalen hos Dropbox. Foto: glassdoor

6. Pixar

Café Luxo heter Pixars matsal och huvudkontoret ligger i Kalifornien. Vid ankomst blir du välkommen av Pixarkaraktärer som Buzz Lightyear and Woody. Väl inne i matsalen ser rummet ut som Musée d’Orsay i Paris vilket var en önskan från Steve Jobs under hans tid som VD för Pixar. Även här finns flera olika maträtter som hamburgare, burritos, pizza, lax, pasta och alla olika typer av efterrätter.

Café Luxo heter Pixars matsal.

Café Luxo heter Pixars matsal. Foto: brightside

Högt i tak hos Pixar.

Högt i tak hos Pixar. Foto: charitybuzz

Matsalen hos Pixar.

Matsalen hos Pixar. Foto: brightside

Källa: Brightside