Ikea utökar sitt veganska utbud

13 jun, 2018 
AvHanna Carlsson
Ikea lanserar vegansk korv och glass.
Snart kan du som äter växtbaserat välja bland fler veganska alternativ på Ikea. Vad sägs om vegansk varmkorv, glass och tångkaviar?
Annons

Hungrig mitt i möbelhandeln? Snart kan du välja bland tre nya veganska alternativ på Ikea. Nu vill nämligen möbelvaruhuset satsa mer hållbara och hälsosamma alternativ för deras kunder.

1. The veggie hot dog

Den vegetariska korven kom till Ikea i Malmö redan i februari men i sommar är det dags för övriga världen att få sätta tänderna i den. Korven består av grönkål, röda linser och morötter. Den serveras i ett bröd och är toppad av rödkål, knaperstekt lök och senap.

2. Vegansk mjukglass

När det kommer till den veganska glassen får vi däremot ta det lite kallt. Ikea tror nämligen den veganvänliga glassen inte blir klar förrän till sommaren 2019. I dagsläget testas dock en fruktbaserad version i Portugal.

3. Vegansk kaviar

En dold skatt. Något som har gömt sig i sortimentet är den veganska kaviaren med namnet ”Sjörapport” eller ”Tångpärlor”. Kaviarerna är härledda från kelptång, en brunalg, som har skördats från havsbotten och sedan  gjorts till glittrande pärlor med en ny smak av hav och sälta.

Vegansk burgare.
Vegansk burgare.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons