Nyöppnade Gucci Garden – restaurang och butik i ett!

17 jan, 2018 
AvSanna Hallert
Gillar du mode och mat? Du ska du bege dig till Gucci Garden i Florens. En kombinerad restaurang-butik-museum-galleri-bio. Drömmen för alla fashionistor!
Annons

På en av de kändaste adresserna i Florence har Gucci nu slagit upp portarna till sitt nya koncept Gucci Garden.

Restaurangen Gucci Osteria har endast 50 platser och är precis så dekadent inredd som vi förväntar oss av Gucci. Ansvarig för maten är ingen mindre än kocken Massimo Bottura som tidigare belönats med tre Michelin-stjärnor.

På menyn hittar både klassiska rätter som risotto och tortellini samt som lyxiga versioner av hamburgare och korv med bröd.

På markplan av det nyrenoverade medeltidspalatset från 1359, Palazzo della Mercanzia, möts besökarna av en bazarliknande butik där helt unika plagg, accessoarer och inredning säljs som inte säljs i några andra Guccibutiker.

På över plan inryms Guccis utställning av tidigare och nya kollektioner.

Ansvarig för utformingen av Gucci Garden är designern och Guccis kreativa chef Alessandro Michele. Namnet till trots finns ingen trädgård utan refererar till Micheles förkärlek till blommönster som har blivit något av Guccis signatur.

En liten biograf hittas också i det nya konceptpalatset.

I utställningen möts besökarna av en blandning av videokonst, tavlor och klädesplagg. ”Byggnaden är fantastisk historisk plats och jag ville fylla den med liv och vitalitet” förklarar Alessandro Michele under invigningen.

För att ta del av Guccis värld kostar det 8 euro i inträde där hälften av pengarna går till restaureringsprojekt i Florens.

Bilder: Gucci.com
Artikeln publicerades först på Femina.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons