Gastrologik årets vinnare

Gastrologik blev utnämnd till årets lyxkrog på Gulddraken 2012.

I torsdags var det dags för Gulddraken 2012. På Palatset i Stockholm skulle huvudstadens bästa lyx-, budget-, mellan- och fyndrestaurang koras.
23 januari, 2012

Palatset är en så otroligt fin byggnad och det känns alltid lika magiskt att gå in här. Barnen som vanligtvis huserar på Palatset hade skrivit på små guldiga drakar vad mat betyder för dem eller som den på bilden, vad kockar bör tänka på: ”En bra kock ska tänka på att göra sina gäster nöjda.”

Dessa drakar var sedan utplacerade på borden. Det var väldigt fint men samtidigt lite sorgligt då Palatset har gått i konkurs i dagarna. Jag hoppas det löser sig för dem så barnen kan fortsätta ha en fristad.

Jaja, över till maten. När det kom till vilka restauranger som prisades bjöds det inte på några överraskningar. Även innan Gastrologik blev nominerade var jag rätt säker på att det skulle ta hem bästa lyx – efter en, väl förtjänt, översvallande recension i DN (som också står bakom priset.)

Den berömde matkritikern AA Gills fick ge ut sitt pris – en restaurang att ta med en vän till. Även det gick till Gastrologik och på något vis är det glädjande att de som tar hem lyxkategorin även kan anses vara det trevligaste stället att gå på.

Mellan gick till Chez Betty, budget till Blue Light Yokohama. Årets fynd fick Pontus! ta emot.

Nästa stora matevent som gäller är Årets Kock på onsdag. Spännande att se vem som tar hem det i år – där är jag inte lika säker.