Galagott på White Guide 2014

04 mars, 2014

I går samlades stora delar av Sveriges mat- och restaurangbransch i Vinterträdgården på Grand Hôtel i Stockholm för att bevittna när årets bästa restauranger i landet skulle utses. Bästa restaurang är enligt White Guide 2014 (för andra året i rad) Esperanto i Stockholm. Årets Matupplevelse finns också i Stockholm närmare bestämt på Oaxen Krog. Lilla Ego, även den i Stockholm blev Årets Stjärnskott. Stort grattis säger vi! Men vad bjuder då branschen sina egna på när det vankas gala? Jo, förutom goda lyxiga bubblor i glasen förstås, de allra finaste svenska råvarorna och ingredienserna i modern tapas-tappning. Här kommer ett litet axplock:

Champagne med goda tillbehör såsom…

… svensk löjrom…

… på knäckiga kavringspuckar med krispigt korallgräs.

Underbart krämig färskost på gröna små blad.

Fantastisk god rökt salmalax med dill och pepparrotskräm.

Svensk lagrad gårdsost med päronchutney.

Tilde de Paula på scen.

Prisutdelning.

Selfie i vimlet.