Galagott på White Guide 2014

04 mar, 2014 
AvÅsa Pavuls
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

I går samlades stora delar av Sveriges mat- och restaurangbransch i Vinterträdgården på Grand Hôtel i Stockholm för att bevittna när årets bästa restauranger i landet skulle utses. Bästa restaurang är enligt White Guide 2014 (för andra året i rad) Esperanto i Stockholm. Årets Matupplevelse finns också i Stockholm närmare bestämt på Oaxen Krog. Lilla Ego, även den i Stockholm blev Årets Stjärnskott. Stort grattis säger vi! Men vad bjuder då branschen sina egna på när det vankas gala? Jo, förutom goda lyxiga bubblor i glasen förstås, de allra finaste svenska råvarorna och ingredienserna i modern tapas-tappning. Här kommer ett litet axplock:

1

Champagne med goda tillbehör såsom…

Annons
4

… svensk löjrom…

2

… på knäckiga kavringspuckar med krispigt korallgräs.

Annons
5

Underbart krämig färskost på gröna små blad.

7

Fantastisk god rökt salmalax med dill och pepparrotskräm.

Annons
3

Svensk lagrad gårdsost med päronchutney.

6

Tilde de Paula på scen.

Annons
8

Prisutdelning.

9

Selfie i vimlet.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons