Fotografiska är världens bästa museirestaurang

02 okt, 2017 
AvSofia Börjesson
Matkreatören Paul Svenssons gladdes åt utmärkelsen.
Paul Svensson och hans team på Fotografiska prisades på prestigefyllda LCD Awards i lördags. Restaurangen blev nämligen utsedd till världens bästa museirestaurang
Annons

I helgen gick Leading Culture Destinations Awards av stapeln i London. Fotografiska var för tredje året på raken nominerad i kategorin ”Best Museum Restaurant of the Year 2017”, och till matkreatören Paul Svenssons stora glädje kan Fotografiska numera tituleras som världens bästa museirestaurang.

Paul Svensson och hans köksteam på Fotografiska. Foto: Jenny Hammar
Paul Svensson och hans köksteam på Fotografiska. Foto: Jenny Hammar

– För oss innebär det att vi får ännu ett bevis på att vår hållbara filosofi att sätta växtriket i fokus, och till det addera de absolut bästa råvarorna av fisk och kött, visar vägen framåt, säger Paul Svensson.

Annons

Viktigt att hushålla med jordens resurser

– Med detta pris kommer vi än mer fungera som inspiratör, så att fler kan bidra till att det viktiga arbetet med att hushålla smart med jordens resurser, fortsätter Paul Svensson.

Bland de nominerade i kategorin fanns även Coop Hewitt Smithsonians i New York och Rock Bund Art Museum i Shanghai.

Läs mer om Fotografiskas nya höstmeny här:

Spetskål med lingon och rökt märg. Foto: Jenny Hammar
Spetskål med lingon och rökt märg. Foto: Jenny Hammar

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons