11 events du inte får missa i Valborg

28 apr, 2017 
AvAnaïs González Cruz
Hoppa över majbrasan i år och hitta istället på något betydligt roligare (och varmare). Här är 11 grymma tips för dig som är i Stockholm, Göteborg eller Malmö under valborgshelgen.
Annons
Dansa loss i Valborg! Foto: IBL
Dansa loss i Valborg! Foto: IBL

Dansa dig svettig till deep house och hiphop, käka street food från världens alla hörn eller sjung in våren med klassiska powerballader. Här är 11 evenemang att vraka och välja bland!

Stockholm

1. Rødhåd, Slakthuset (28 april)

Han började som dj på Berlinklubben Berghain och blev snabbt en namn att räkna med världen över. På fredag intar Rødhåd Slakthuset i Stockholm för en spelning som technofans inte får missa. Med start klockan 22.

2. Kulturnatt Stockholm (29 april)

För sjunde året i rad arrangeras nu Kulturnatt Stockholm, en festival med över 140 olika aktörer inom Stockholms kulturliv. Mellan 18-24 pågår en rad events på teatrar, bibliotek och museer, med allt från dansuppvisningar till dj-kurser. Och allt är gratis!

Annons

3. Movements, Berns (29 april)

På lördag sparkar Movements igång på Berns i Stockholm, en kväll med några av Europas bästa artister inom house och deep house. Med bland andra Mihai PopoviciuBenny Grauer, Greenville Massive och dPop.

Vad vore valborg utan korv? Nya Carnegiebryggeriet bjuder in till valborgsfest på terassen med livemusik och härligt rökiga korvar från grillen. Såklart finns även vegetariska alternativ.

Klubben Natten flyttar nu från Färgfabriken till Nobelberget för ett valborgsfirande i kärlekens tecken. Sjung in våren med klassiska powerballader och dansa tryckare hela natten lång. Förköpsbiljetterna är nu slut, men biljetter säljs även i dörren.

Göteborg

Inför Frame filmfestival i Göteborg hålls fyra smygvisningar av hbtq-filmen Babes Roll Out. Bidraget ställer upp i tungviksklassen den 6 maj och på lördag (kl 14) kan du se den allra första visningen på Blå Stället i Angered.

Annons

Jazzhuset utlovar en ”urspårad söndagsfest” på valborgsmässoafton, med livemusik av Kosmodromen och Glenn Udéhn. Bakom dj-båset ska Love Antell från gruppen Florence Valentin få igång dansgolvet.

8. Mega Bashment, Pustervik  (30 april)

Hiphop, soul, dancehall och funk står på schemat när Mega Bashment tar över Pusterviks lokaler. Under kvällen gästas klubben bland annat av Pure BAxxel och Fedda & Barry.

Malmö

Nu har Flaky premiär på Moriska Paviljongen, en klubb som en gång i månaden ska spela det senaste inom rap och hiphop. Choys är kvällens dj och uppträder gör också Bac Nini med helt nya låtar från sin kommande EP.

På lördag är det äntligen dags för Street Food Malmö att slå upp portarna. Frossa i mat från världens alla hörn och se liveframträdanden av bland andra Miriam Aida och Feivel. Det nya torget i Folkets Park håller öppet onsdagar till söndagar (kl 11-19) fram tills den 6 augusti.

11. Valborgsfest, Inkonst  (30 april)

Inkonsts valborgsfest markerar slutet på den årliga musikfestivalen Intonal Festival. Kvällen till ära är det acid electro och techno som gäller – och med dj’s som Helena HauffVolvox och Phuong-Dan kommer det garanterat vara svårt att sitta still.

Annons