Erika Lindström om nya jobbet på Admiralgade 26

05 okt, 2016 
AvRedaktionen
Erika Lindström är ett känt namn från en rad toppkrogar som Mathias Dahlgren, Esperanto och Spritmuseum. På de två sista var hon sommelier och restaurangchef. Nu har hon lämnat Stockholm och flyttat söderut.
Annons
Erika Lindström. Foto: Elisabeth Toll/Spritmuseum
Erika Lindström. Foto: Elisabeth Toll/Spritmuseum

Efter närmare tre år som restaurangchef och sommelier på Spritmuseum har Erika Lindström nu ett nytt och spännande uppdrag.

Vad gör du nu?

– Jag är sommelier på Admiralgade 26 i Köpenhamn. Här är vi tre som delar ansvar och ser till att restaurangen drivs i den anda som vi vill.

Berätta mer!

– Admiralgade 26 är en liten restaurang med cirka 50 platser. Vi har öppet hela dagarna för mat och dryck. Det är många som kommer och sitter hela dagarna, börjar med en frukost som övergår i sen lunch, sen går de till Vedstranden 10, vår vinbar och kommer tillbaka för middag. Det är väldigt roligt med stammisar.

Annons

Vi har hört att ni serverar japansk frukost?

– Ja, vi har öppet från klockan 8 och serverar ”japansk frukost” fram till lunch. Vår japanska frukost heter Chôshoku och serveras med lätt syltad fisk, kimchi, ägg, grönsaker, chawanmushi och ris. Det är vackert att se på och smakar ljuvligt.

Genzo Miata på Admiralgade 26. Foto: Jan Søndergaard
Genzo Miata på Admiralgade 26. Foto: Jan Søndergaard

Du har arbetat mycket med te på krogarna i Stockholm, för du det vidare nu?

– Ja, jag har sedan många år haft fokus på te i alla former och speciellt efter Esperanto-tiden hade jag det liksom i ådrorna. På Spritmuseum var det ett självklart sätt för oss att introducera elegans och smak till folket. Dels genom en dryck som är god och sund och dels genom att addera tekniken och själva utfärdandet av bryggningen som är väldigt vacker. Jag jobbar med te på Admiralgade 26 också. I samma anda och speciellt till vår japanska frukost.

Annons

Hur blev restaurangen till?

– Christian och Sebastian har sedan år 2010 drivit en fantastisk vinbar, Ved Stranden 10, som ligger mitt emot riksdagen. Admiralgade 26 är en idé som dök upp när lokalen i hörnet intill blev ledig. Vinbaren och restaurangen är döpta efter gatorna och numren. Restaurangen ska vara som ett vardagsrum för alla. Vi har öppet från tidig morgon till sen afton och vårt rum fungerar som en mötesplats och självklart också restaurang. Man kan få en lång meny, äta en eller två rätter eller ta en rejäl portion pyttipanna. På måndagar framöver kommer vi visa film och servera måndagsmat. Det händer alltid saker och vi håller oss flexibla till att förändra oss och restaurangen dagligen.

Av: Sophia Genitz

Annons