Downtown Camper satsar på comfort food

Den 1 september öppnade Scandics nya signaturhotell Downtown Camper och restaurangen Campfire i Stockholm. Hotellet hämtar inspiration från såväl naturen som betongen.
07 september, 2017
Restaurangen Campfire på Downtown Camper by Scandic.

Restaurangen Campfire på Downtown Camper by Scandic.

Hotellet Downtown Camper by Scandic ligger vid Brunkebergstorg mitt i centrala Stockholm. Som namnet antyder vänder sig hotellet till den urbana och aktiva besökaren som strävar efter en hållbar livsstil.

– Vi har skapat ett hotell som passar den nyfikne resenären eller stockholmaren som inte bara vill ha unika upplevelser, utan också vara med och skapa dem. Idag vill vi ha allt, både njuta av stillheten i naturen och bo i staden. Det här hotellet förenar de båda världarna, säger Jacob Dahlberg, hotelldirektör Downtown Camper.

Comfort food

I restaurangen Campfire, där lägerelden är en central del, kan såväl stockholmare som besökare från hela världen mötas för att umgås och äta gott.

Baskonceptet är comford food från världens alla hörn och en signaturingrediens är marshmallows som återkommer i såväl drinkar som mat. På menyn hittar vi bland annat smårätter som tacos, langos och tostadas. Självklart finns det även en saftig hamburgare.

De erkända branschprofilerna Johan Mata, Food and Beverage Manager, och Claes Benediktsson, kökschef, är värvade för att leda restaurangen.

– Campfire är en restaurang dit man vill komma för att ta en paus från vardagen. Det är en plats att trivas på samtidigt som matupplevelsen är hög med en tydlig igenkänningsfaktor. Det känns oerhört inspirerande att vara en del av en ny spännande restaurang, säger Johan Mata.

Korean spice beef tartar.

Korean spice beef tartar.

Downtown Camper har en modern och lekfull interiör som hämtar inspiration från såväl naturen som den hårda betongen i kvarteren intill. Hotellet har designats för att möjliggöra spontan interaktion och kreativa möten, men även avkoppling för den som vill slappna av en stund.

Genom hotellets lifestyle concierge, australienaren Kristian Hell, erbjuds unika möjligheter att upptäcka Stockholm med en hållbar livsstil i fokus. Man kan dagligen ta del av en mängd aktiviteter både inuti och utanför hotellet.

Läs mer på hotellets hemsida.

Spel- och mötesrum på Downtown Camper.

Spel- och mötesrum på Downtown Camper.

Baren på Campfire.

Baren på Campfire.

Ett av rummen på Downtown Camper.

Ett av rummen på Downtown Camper.