Grattis kattälskare! Här öppnar Sveriges första kattcafé

11 okt, 2017 
The Cat Corner planerar att öppna på Södermalm i Stockholm.
Goda nyheter alla katt- och fikaälskare! Inom kort öppnar nämligen det nya kattcaféet The Cat Corner i Stockholm – och du kan vara med och stötta kampanjen!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Kaffe, kakor, smörgåsar och inte minst – katter! Det är konceptet för det nya caféet The Cat Corner som hoppas slå upp sina dörrar på Södermalm innan jul. Fiket kommer bli ett hem för nio hemlösa katter och en plats för alla kattälskare att samlas på för att gosa med de små missarna.

– Vi har valt ut nio stycken tidigare hemlösa katter som både gillar människor och andra katter. De får ett liv i lyx, säger grundare Dirk Lüders till StockholmDirekt.

Katterna går inte att adoptera

På caféet kommer det även att finnas djurskötare och veterinär för att katterna ska må bra i sitt nya hem. De tidigare hemlösa katterna går inte att adoptera, men grundarna bakom fiket hoppas att de kan öka medvetenheten om hemlösa katter och adoption.

Ett besök på The Cat Corner kommer att kosta 115 kronor inklusive varma drycker. Det kommer även finnas ett utbud av kakor och smörgåsar samt veganska, glutenfria och laktosfria alternativ. För att gå på caféet måste man boka tid eftersom för många gäster samtidigt kan störa katterna.

En Crowdfunding-kampanj för det nya fiket kommer starta den 26 oktober med förhoppningen om att caféet snart ska kunna öppna i lokaler på Södermalm i Stockholm.

Läs också: Nu lanseras vin för katter – med kattmynta!

Apollo Peak har lanserat vin med kattmynta för katter.
Apollo Peak har lanserat vin med kattmynta för katter.

Artikeln publicerades först på Femina.

Annons