California Cooking av Bruce Hill på Vassa Eggen

Den framstående kocken Bruce Hill från San Francisco kommer till Stockholm för ett gästspel på Vassa Eggen den 26-27 september.
25 september, 2018
Pilgrimsmussla tillagad av Bruce Hill på Vassa Eggen.

Pilgrimsmussla av Bruce Hill på Vassa Eggen. Foto: Mio Sallanto

Kaliforniens mångkulturella matscen är en mix av det asiatiska, mexikanska, italienska och ryska köket, något som kocken Bruce Hill tagit fasta på i sin matlagning. Den 26-27 september gästspelar han på restaurangen Vassa Eggen i Stockholm, för att stockholmarna ska få chansen att avsmaka äkta ”California Cooking”, baserad på svenska råvaror.

Fyra framgångsrika restauranger i San Francisco

Bruce Hills framgångssaga började i San Francisco redan på 80-talet. Sedan dess har han startat flera restauranger och står just nu bakom fyra av stadens mest hyllade krogar: Bix, Zero Zero, Picco och Pizzeria Picco. Nu tar han med sig sina bästa rätter för att skapa en meny på Vassa Eggen.

Bruce Hill (th) och lammnacke som är en av rätterna på Vassa Eggen.

Bruce Hill (th) och lammnacke som är en av rätterna på Vassa Eggen.

Valet av Stockholm har sin förklaring. Förutom fascinationen av det lilla landet Sverige som är så framstående inom matlagning, har Bruce Hill en personlig anknytning till Stockholm genom sin syster som bor här sedan flera år.

– Jag har varit förtrollad av det svenska folkets mat och kultur ända sedan mitt första besök här år 2000. Jag är också ett stort fan av Vassa Eggen vars meny jag har ätit igenom flera gånger. Det är lite rock n roll-feeling där, precis i min stil. Nu ser jag fram emot att arbeta med svensk fisk och mycket skaldjur samt botanisera mig i säsongens råvaror – allt med smaker signifikanta för San Francisco, säger Bruce Hill.

Gästspelet erbjuder två olika menyer; en ”long menu” för 895 kr och en ”short menu” för 695 kr. Därtill finns dryckespaket med exklusivt utvalt vin och öl från Kalifornien.

Havskräfta av Bruce Hill på Vassa Eggen.

Havskräfta av Bruce Hill på Vassa Eggen. Foto: Mio Sallanto