Bulleit Bourbon lanserar baconsylt med Lådan

14 jun, 2018 
Bulleit Bourbon lanserar baconsylt med Lådan.
Hamburgerrestaurangen Lådan har skapat en baconsylt smaksatt med Bulleit Bourbon. Perfekt på sommarens alla burgare eller till grillat kött!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Hamburgerhaket Lådan, vars grundare är Jon Widegren som även grundat Flippin’ Burgers, ligger i ett gammalt garage på Luntmakargatan 63 i Stockholm. Deras specialitet är sliders (mindre hamburgare) och hantverksöl.

Bulleit Bourbon Bacon Jam

Nu har Lådan skapat en baconsylt smaksatt med Bulleit Bourbon som passar perfekt på burgare. Sylten kommer att serveras på en av Lådans sliders, dessutom kommer baconsylten att under en begränsad period att finnas att köpa hem på burk.

Dubbla cheeseburgare med baconsylt från Lådan.
Dubbla cheeseburgare med baconsylt från Lådan.

– Vi tog fram Bulleit Bourbon Bacon Jam genom att försiktigt och sakta småkoka Korvhantverkets kravmärkta bacon tillsammans med silverlök, vitlök, muscavadosocker, chipotlechilli, kaffe och viktigast av allt – Bulleit Bourbon. Detta koncentrerar smaken och ger en tjock syltkonsistens som man bara vill breda på allt man kan, säger Jon Widegren.

Annons

Slidern med Bulleit Bourbon Bacon Jam innehåller även ost och senap och finns på Lådans meny under sommaren för 60 kr. En burk med baconsylt kostar 49 kr och kommer finnas att köpa på Lådan så långt lagret räcker.

Recept: 5 klassiska bourbon-drinkar

Bulleit Bourbon lanserar baconsylt med Lådan.
Bulleit Bourbon lanserar baconsylt med Lådan.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons