12 bra brunchställen i Stockholm

13 sep, 2017 
Det finns många bra brunchställen i Stockholm.
Brunch är en av våra absoluta favoritmåltider och en perfekt aktivitet på helgen. Här listar vi tolv brunchställen som är värda ett besök i Stockholm.
Annons

Sugen på brunch i helgen? Stockholm är fylld till brädden av restauranger som erbjuder allt från dignande buffébord till à la carte-menyer med goda alternativ för såväl den sötsugna som för den som vill äta något salt. Ett glas champagne, eller varför inte en Bloody Mary, är en självklarhet på flera bruncher.

Här är tolv brunchställen i Stockholm som du kan testa redan i helgen.

1. Greasy Spoon

Greasy Spoon är en självklar destination för den som älskar frukost och brunch – här serveras det nämligen varje dag ända fram till sent på eftermiddagen. Välj bland pannkakor, veganska alternativ, variationer på ägg och mycket mer. Observera att stället är väldigt populärt under helgerna, vilket kan innebära kötid då det inte går att boka bord i förväg.

Pris: Meny med priser mellan 45-159 kr/portion.
Adress: Tjärhovsgatan 19 och Hagagatan 4
Hemsida här >>

Annons
Brunch på Greasy Spoon.
Brunch på Greasy Spoon.

2. Fotografiska

En brunch för den som vill äta grönt och i säsong! För den som inte vill äta veganskt finns det animaliskt protein som tillval. Serveras lördag och söndag mellan 11.00 och 16.00, med sista ankomst vid 14.00.

Pris: 395 kr för buffé och entré till utställningarna.
Adress: Stadsgårdshamnen 22
Hemsida här >>

Brunch på Fotografiska.
Brunch på Fotografiska.

3. Urban Deli

Populära Urban Deli finns på tre platser runtomkring Stockholm med varierande brunchmenyer. På Nytorget kan du exempelvis beställa allt från skaldjur och burgare till våfflor och charkbrickor. Något för alla i familjen helt enkelt! Brunchen serveras lördag och söndag mellan cirka 11.00 och 16.00, beroende på restaurang.

Annons

Pris: Meny med olika pris och innehåll beroende på restaurang.
Adress: Nytorget 4, Sveavägen 44 och Hesselmans Torg 12
Hemsida här >>

Brunch på Urban Deli.
Brunch på Urban Deli.

4. Berns Asiatiska

Älskar du asiatisk mat? Då är Berns brunch högst antagligen något för dig. Brunchen serveras på lördag och söndag mellan 11.30 och 16.00 och inkluderar även en dessertbuffé.

Pris: 395 kr för buffé.
Adress: Berzelii Park
Hemsida här >>

Brunch på Berns Asiatiska.
Brunch på Berns Asiatiska.

5. Mister French

Skaldjursfrossa på Mister French brunchbuffé! Förutom skaldjur serveras sallader och varmt från grillen på lördagar och söndagar mellan 11.30 och 16.00. Det finns även bubbel för den som vill sätta ytterligare guldkant på helgen.

Annons

Pris: 365 kr för buffé.
Adress: Tullhus 2, Skeppsbrokajen
Hemsida här >>

Brunch på Mister French.
Brunch på Mister French.

6. The Strand på Radisson Blu Strand Hotel

Först ut att servera brunch i Stockholm var The Strand och än i dag håller brunchen en hög kvalitet. Njut av en klassisk brunch till jazzmusik och med utsikt över Nybrokajen. The Strands jazzbrunch dukas upp på lördagar och söndagar mellan klockan 12 och 16.

Pris: 325 kr för buffé eller meny med priser mellan 95-229 kr.
Adress: Nybrokajen 9
Hemsida här >>

Brunch på The Strand.
Brunch på The Strand.

7. Kaknästornet

Brunchen som troligtvis har Stockholms bästa utsikt är belägen högt uppe i Kaknästornet på Djurgården. Här serveras ett brett utbud av salt och sött mellan 11.00 och 16.30 på lördagar och söndagar.

Annons

Pris: 295 kr för buffé.
Adress: Mörka Kroken 28

Brunch på Käknästornet.
Brunch på Käknästornet.

8. STHLM Brunch Club

På populära STHLM Brunch Club serveras brunch alla dagar i veckan. Under helgerna kan kön ringla sig lång, eftersom många gärna vill njuta av en god smoothie, mättande burgare, klassiska eggs benedict eller en nyttig acai bowl.

Pris: Meny med priser mellan 59-159 kr/portion.
Adress: Dalagatan 24
Hemsida här >>

Brunch på STHLM Bruch Club.
Brunch på STHLM Bruch Club.

9. Boulebar

Sugen på att aktivera dig lite på helgmorgonen? På Boulebar kombineras en brunchbuffé inspirerad av Frankrike med boulespel. Öppet lördagar och söndagar mellan 10.30-15.30 i Stockholm, Malmö, Göteborg och Örebro.

Annons

Pris: 250 kr för buffé eller 350 kr för brunch och 90 minuter boule.
Adress: Liljeholmsvägen 14, Rådhusets T-bana, Smeduddsvägen 2, Tantogatan 85 (obs! endast öppet under sommaren)
Hemsida här >>

Brunch på Boulebar.
Brunch på Boulebar.

10. The Crooked Brunch på Nordic Light Hotel

På Nordic Light Hotel serveras ”The Crooked Brunch” som har en bred meny med sött, salt, varmt och kallt – något för alla i sällskapet helt enkelt! Brunchen dukas upp både lördag och söndag mellan klockan 12.00 och 14.00.

Pris: 295 kr för buffé.
Adress: Vasaplan 7
Hemsida här >>

Annons
Brunch på Nordic Light Hotel.
Brunch på Nordic Light Hotel.

11. Hotel Rival

På söndagar mellan 13.00 och 17.30 dukas Hotel Rivals brunchbuffé upp. Här serveras bland annat råbiff, pannkakor, varma rätter, chark och sötsaker i mängder. För den som vill finns även champagne eller en Bloody Mary på menyn.

Pris: 325 kr för buffé.
Adress: Mariatorget 3
Hemsida här >>

Brunch på Hotel Rival.
Brunch på Hotel Rival.

12. Taku Taku

Sveriges första veganska snabbmatskedja Taku-Taku slog upp portarna i våras och nu har de även börjat med brunch. På lördagar och söndagar mellan 11 och 17 serveras utvalda rätter som glutenfria bananpannkakor, breakfast burritos och vegan frittata.

Annons

Pris: Meny med varierande pris och innehåll.
Adress: Birger Jarlsgatan 57 C
Hemsida här >>

Brunch på Taku Taku.
Brunch på Taku Taku.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons