Bonnie's på Bank Hotel är Årets Affärskrog 2018

Bank Hotel med den tillhörande restaurangen Bonnie's slog upp dörrarna så sent som i augusti 2018. Nu har de blivit utsedda till Årets affärskrog.
30 november, 2018

Det exklusiva boutiquehotellet Bank Hotel ligger på Arsenalsgatan 6 i Stockholm, ett stenkast från Nybroviken. Hotellet erbjuder 115 hotellrum, lyxiga sviter samt restauranger och barer i en unik atmosfär. Bakom satsningen står Stureplansgruppen.

Dagens industri och Di Weekend har under året besökt ett stort antal av Sveriges bästa restauranger och nu utsett restaurangen Bonnie’s på Bank Hotel till Årets Affärskrog 2018.

Motivering:

”I den gamla bankhallen förenas klassisk lyx med gangsterromantik. Här samlas gräddan av svenskt näringsliv för att krossa spargrisar i guld och choklad.”

Den mest kända rätten på menyn, som synts flitigt i sociala medier, är desserten ”Smash the Piggy Bank” – en marängswiss som serveras i en chokladspargris som gästerna sen slår sönder med en liten hammare vid bordet.

"Smash the Piggy Bank" är en populär dessert.

”Smash the Piggy Bank” är en populär dessert. Foto: Jens Bergstrand

”Som att vinna en Oscar i restaurangbranschen”

Stureplansgruppens huvudägare och VD Vimal Kovac säger i ett pressmeddelande:

– Vi har haft som mål i många år att någon gång vinna det här priset och vi är väldigt glada att vi gjort det med just Bank Hotel. Det ger ett signalvärde som är oerhört starkt. Det här är som att vinna en Oscar i restaurangbranschen.

Mer om Bonnie’s

Restaurangen är belägen i hjärtat av hotellet i den historiska bankhallen och har plats för 94 gäster. Menyn är framtagen med inspiration från Europas kuststäder och består av lokala favoriter och ett antal signaturrätter, unika för Bank Hotel. Filosofin är att det ska smaka mycket och kännas internationellt.

Läs mer: Mat och dryck i toppklass på nya Bank Hotel

Varför inte ses på after work i Sophie’s Bar på Bank Hotel?

Varför inte ses på after work i Sophie’s Bar på Bank Hotel?

Foto: Kate Gabor och Danger Österlin