3 vattenhål vid Hornstull

29 nov, 2012 
AvSuzanne Ribbing
Igår fick vi en försmak av den förvandling som stadsdelen Hornstull i Stockholm står inför. Våren 2013 kommer Hornstull att utökas med mängder av butiker , caféer och restauranger.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Tjoget på Hornbruksgatan 24

I samband med att vi provade det nya ölet, Hornstull Honey Amber, fick vi titta in hos tre krogar som ligger vägg i vägg på Hornsbruksgatan. Och där man såklart kan dricka av den limiterade upplagan från Hornstulls Bryggerisällskap.

Tjoget

Vi började på Tjoget, som egentligen består av tre delar. Restaurang Linje 10, där man serverar kontinental mat i en bar, matsal och chambre separéer. I rummet intill ligger patisseriet Bisou Bisou med egna bakverk och många olika champagner. Slutligen finner man Tjogets egen barberare på Roy & Son redo med traditionella rakningar och klippningar.

Annons
På Kostbar komponerar du din egen måltid, nyttigt och gott.

Kostbar

Därefter gick vi vidare till Kostbar, en restaurang där du komponerar din egen måltid. Du väljer själv bland olika tillbehör och kan därmed lätt följa  t ex olika dieter. Stort fokus ligger på närodlade och ekologiska råvaror.

Nyttigt och snabbt på Beiging 8.

Beijing 8

Slutligen tittade vi in på Mikael Ljunggrens nya koncept, Beijing 8. En dumplingrestaurang där man mixar asiatiskt med svenskt. Allt lagas på plats med närproducerade varor. Det ska gå snabbt, vara nyttigt och till bra pris.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons