Drömweekend i Paris – ELLEs influencer Thérèse Hellström guidar

13 jan, 2022 
AvRedaktionen ELLE
Drömweekend i Paris – ELLEs influencer Thérèse Hellström guidar
Det är lätt att älska världens vackraste stad. ELLEs influencer Thérèse Hellström bor i modemetropolen och delar med sig av sina personliga pärlor – nya som klassiska. Vi drömmer om att ta tåget dit, när det är möjligt.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Unika hotell för en vinterweekend nära naturenBrand logo
Unika hotell för en vinterweekend nära naturen

Paris – kärlekens stad. Modets stad. Allas vår favoritstad. Att få chansen att bo i Paris några år av mitt liv är fantastiskt, men det är också ett maraton i att uppleva så mycket som möjligt i en stad som alltid bjuder på något nytt. För er som aldrig varit i Paris är klassikerna ett besök i Eiffeltornet, en tur på Louvren, att se Triumfbågen och strosa en eftermiddag i Tuilerierna och runt floden Seine. Fönstershoppa på lyxmodegatan Rue Saint-Honoré och avsluta med ett glas vin på ikoniska Café de Flore. På kvällen äter ni middag på Brasserie Lipp följt av en drink på takterassen Perruche. Här bjuder jag på en uppdaterad guide – de absolut nyaste, hetaste ställena i Paris som är värda ett besök. Jag delar även med mig av några personliga klassiska favoriter – allt för dig som drömmer om en helg i världens bästa stad.

Annons

Heta hotell

Chateau Voltaire

55 Rue Saint-Roch, 75001 Paris

En av de absolut senaste öppningarna i Paris. Detta är hotellet för dig som vill mingla med stjärnorna. Trendig design och chic stämning.

Saint James Paris

5 Place du Chancelier Adenauer, 75116 Paris

Invid den stora parken Bois de Boulogne, på gångavstånd från centrala Paris, ligger detta hotell. Ger en känsla av fransk landsbygd trots närheten till city.

The J.K Place

Mysiga restaurang Casa Tua på hotell J.K Places innergård

82 Rue de Lille, 75007 Paris

Boutique-hotell i hjärtat av 7:e arrondissemanget. Fantastiska rum, faciliteter som pool och gym, samt den kända restaurangen Casa Tua på en gömd bakgård – detta är ett perfekt ställe för dig som älskar det lilla extra.

Annons

Chica luncher

Le Café Lapérouse

Inredningen på Le Café Laperouse är skapad av Dior Maisons kreativa chef Cordélia de Castellane

2 place de la Concorde, 75008 Paris

I välkända Hotel de la marine ligger nyöppnade Le Café Lapérouse med en otrolig inredning skapad av Dior Maisons kreativa chef Cordélia de Castellane. En lunchupplevelse att minnas.

Cheval Blanc

Svårt att inte gilla utsikten från restaurang Cheval blanc

8 Quai du Louvre, 75001 Paris

Annons

För dig som gillar en uppstyrd restaurang med fantastisk utsikt. På bästa läge vid Pont Neuf ligger detta otroliga hotell som erbjuder fyra olika typer av restauranger – hittills är Langosteria favoriten.

Gigi

Gigi är restaurangen med wow-känsla

15 Avenue Montaigne, 75008 Paris

Restaurang med wow-känsla. Två våningar, livemusik och italiensk mat – den perfekta helglunchen i Paris.

Festliga middagar

Bambini

När Bambinis uteservering är öppen sitter man på Palais de Tokyo

13 Avenue du Président Wilson, 75116 Paris

Annons

Italiensk restaurang som bjuder på det mesta: bra stämning, spännande inredning och trevlig atmosfär. När uteserveringen är öppen sitter man på den bästa terrassen i välkända Palais de Tokyo.

La Suite Girafe

Välkända restaurang Le Girafe precis framför Eiffeltornet har öppnat en ”hemlig” om möjligt ännu hetare takterrass. Otrolig vy över Paris, god mat och en privat medlemsklubb – detta är stället man vill synas på i Paris. 1 Pl. du Trocadéro, 75016 Paris

Yakuza

Yakuza är en av de trendigaste restaurangerna i Paris

7 Rue du Helder, 75009 Paris

Längst in i hotell Maison Albar och bakom en gulddörr som man måste knacka på för att komma in ligger en av de trendigaste restaurangerna i Paris. Yakuza bjuder på smaksensationer i form av asiatisk mat, en gömd trädgård för cocktails och härlig stämning.

Annons

Bästa brasserierna

L’atlas

11 Rue de Buci, 75006 Paris

Mitt go to-ställe när jag är sugen på god mat, bra stämning och fransk vibe. Njut av en klassisk fransk meny samtidigt som du spanar på coola människor på en av de livligaste gatorna i Saint-Germain. Lika bra alla veckans dagar.

Chez Janou

God mat och god stämning på Chez Janou

2 Rue Roger Verlomme, 75003 Paris

Riktigt härlig fransk bistro som tyvärr blivit lite mer turistig med åren – men fortfarande värd ett besök tack vare otroligt god mat och härlig stämning. Beställ den ikoniska choklad-efterrätten – det är en upplevelse!

Annons

Brasserie Vagenend

Ät middag i brasserie-anda på mysiga Brasserie Vagenend

142 Boulevard Saint-Germain, 75006 Paris

Detta ställe är perfekt för dig som söker en mer uppstyrd middag, men ändå i brasserie-anda. Spännande inredning, god mat och trevlig service.

Ikoniska klassiker

Derrière

69 Rue des Gravilliers, 75003 Paris

På en gömd bakgård i Marais ligger restaurangen som vänder upp och ner på allt. Du äter middag i en säng, spelar egen musik i ett ”chambre séparée” och pingis mellan drinkarna. Perfekt för dig som gillar att uppleva nya saker.

Loulou

Ät middag på ikoniska Loulou som ligger precis bredvid Louvren

107 Rue de Rivoli, 75001 Paris

Annons

Lika härlig stämning morgon som kväll. Varma sommardagar tillbringas med fördel på terrassen precis vid Louvren – på vintern är stämningen lika trevlig inomhus. Man kan nästan förstå att det kan ta två månader att få bord!

Le Relais de Venise

271 Boulevard Pereire, 75017 Paris

Restaurangen som bara erbjuder en rätt – kött med pommes och en hemlig sås. Den allra första av många liknande restauranger ligger i 16:e arrondissemanget och är värd att upplevas. Tar inga bordsbokningar så var beredd på en timmes köande.

Modeutställningar

Cartier chez Musée des Arts Décoratifs

107 Rue de Rivoli, 75001 Paris

Aktuella utställningen Cartier et les arts de l’Islam – handlar om smyckesmärkets influenser från de islamiska konsterna från början av 1900-talet till i dag.

Musée Yves Saint Laurent Paris

Musée Yves Saint Laurent Paris är muséet för alla modeälskare

5 Avenue Marceau, 75116 Paris

Annons

Ett museum för alla modeälskare som uppskattar kläddesign! Perfekt för dig som älskar haute couture och vill se originalskisser från Yves Saint Laurents första kollektion, besöka det ikoniska kontoret och hämta inspiration.

Fondation Louis Vuitton

Fondation Louis Vuitton för dig som älskar konst och kontraster

8 Av. du Mahatma Gandhi, 75016 Paris

En upplevelse för dig som älskar blandningen av konst och kontraster. Fondation Louis Vuitton bjuder på en stilren och fascinerande konstutställning i en vacker byggnad.

Sevärdheter

Île de la Cité & Île Saint-Louise

Annons
Extra romantiskt vid solupp- och nedgång över Île de la Cité och Île Saint-Louise

”Öarna” Île de la Cité och Île Saint-Louise ett stenkast från Saint-Germain är ett måste. Bara att promenera runt på gatorna är som en dröm, och särskilt romantiskt är det vid solens upp- och nedgång.

Parc Manceau & Jardin du Luxembourg

Två olika men lika fantastiska parker – Parc Manceau och Jardin du Luxembourg. Missa inte ett besök här.

Bateaux Parisienne

Utsikten på kvällen från Bateaux Parisienne

Port de la Bourdonnais, 75007 Paris

Annons

Vill du se Paris från en unik vinkel? Boka middag på denna båt som visar stan och dess historiska monument från Seine. En speciell upplevelse som man bör göra när mörkret fallit.

58 Tour Eiffel Restaurant

Eiffeltornet – den perfekta Instagramkulissen

1er étage Tour Eiffel Champ de Mars, 75007 Paris

Restaurangen på Eiffeltornets översta våning (cirka 270 meter över marken) är en otrolig en gång i livet-upplevelse. Mat och utsikt i världsklass såklart – och lika fint på dagen som på kvällen.

Vintage & outlet

Kiliwatch

64 Rue Tiquetonne, 75002 Paris

Annons

Stor vintagebutik med fler adresser i Paris.Här hittar du allt från klassiska Levi’s-jeans till Hermès-scarves under samma tak.

Thanx god I’m a VIP

12 Rue de Lancry, 75010 Paris

400 kvadratmeter inspirerande vintagebutik med fantastiska designerfynd sorterade efter färg.

La Vallée Village

Fynda lyxvintage i Paris

3 Cr de la Garonne, 77700 Serris

45 minuter med bil utanför Paris ligger denna outlet som erbjuder alla de största modehusens tidigare kollektioner till bättre priser. Du hittar bland annat Bottega Veneta, Celine och Fendi. En perfekt heldagsutflykt för dig som vill fynda designermode!

Annons

Ost & kaffe

Fromagerie Nicole Barthélémy

Fromagerie Nicole Barthélémy

51 Rue de Grenelle, 75007 Paris

På en av mina favoritgator luktar det ost redan innan man når entrén till denna pärla. Butiken drivs av en kvinna som är känd för att veta allt om varenda ostsort. Här hittar du alla typer av ostar och kan skapa din egen unika ostbricka.

Café Kitsuné Vertbois

30 Rue du Vertbois, 75003 Paris

Populära kedjan Café Kitsuné (som också driver modemärket i samma namn) är min favorit i Paris. På Marais-kaféet kan man förutom fika boka in sig på en eftermiddagsworkshop för att se hur kaffebönor rostas, lära sig göra perfekt kaffe och prova på lattekonst.

Text & foto: Thérèse Hellström

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons