Trendigaste resmålen bland svenskarna i sommar

Resmål sommaren 2022

Fler än vanligt längtar efter sol, värme och utlandssemester. Se här vilka som är de populäraste resemålen när det gäller svenskarnas semesterplaner för sommaren 2022!
11 maj, 2022
5 av världens dyraste hotell
0:48

Efter reklamen: 5 av världens dyraste hotell

(0:48)

Slå på ljud

Efter pandemi och inställda resor är vi nog många som drömmer oss bort till vita stränder, palmer och turkosa hav. Planerandet av sommarens solsemester är igång och det visar sig att svenskarna varit på hugget rejält den senaste månaden.

Enligt en ny sammanställning från charterföretaget Apollo bokade rekordmånga sina resor runt påskhelgen och veckorna där efter. Det visar sig till och med att antalet bokade resor i år är fler än hur det såg ut vid denna tid även året innan pandemin. Suget för att lämna Sverige för varmare breddgrader är alltså stort.

Hit reser svenskarna helst i sommar

Det går att se ett tydligt mönster i vart svenskarna helst beger sig i sommar. Flest bokade resor går nämligen till Grekland och det är de klassiska semesterresemålen Kreta och Rhodos som ligger högst upp på listan. På tredjeplats hittar vi Epirus, följt av Cypern och Kroatien.

Grekland

Iår vill flest svenskar bege sig till Grekland.

När det gäller citystäder hamnar Barcelona i topp. Vidare fortsätter listan Rom, London, Paris och Nice.

Barcelona

Flest cityresor går i sommar till Barcelona.

Det visar sig även att kombinationsresor till flera av de grekiska öarna är populära så öluffandet verkar göra en ordentlig comeback.

Hit kan du resa och få lite mer för pengarna

Att Grekland är ett givet semesterparadis är känt sedan länge men nyare resmål som börjar bli allt mer populärt är Albanien. Här kan du få lite mer för pengarna då Albanien anses som ett prisvärt resmål.

Foto: Unsplash Källa: Apollo