Sommar i Stockholm? 8 roliga och mysiga utflytkter

10 jun, 2021 
AvErika Garmelius
Somriga aktiviteter i Stockholm
Nu är värmen här för att stanna, men att bo i lägenhet under sommaren i en storstad är inte alltid helt optimalt. Vi listar åtta tips på somriga aktiviteter och utflykter i Stockholm.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Här är de bästa uteserveringarnaBrand logo
Här är de bästa uteserveringarna

Sommar i stan? Det finns många härliga sommarplatser i Stockholm, så som badplatser, parker, utomhusbio och mysiga uteserveringar. Vi listar de bästa plasterna att besöka i Stockholm under sommaren.

1. Långholmen

Långholmen i Stockholm

Långholmen finner du mitt i Stockholms stad. Här kan du njuta av härliga badplatser som exempelvis Långholmens klippbad eller Långholmsbadet. Blir du hungrig efter en simtur finns restauranger att besöka. Ön är en krog som återigen öppnar upp i sommar på Långholmen.

Annons

2. Djurgården

Djurgården i Stockholm

Saknar du naturen? Då är Djurgården något för dig. Här finns härliga promenadstigar och natur. Djurgårdsbrunnskanalen är perfekt promenader. Stockholmarnas favoritö erbjuder även flertalet restauranger som exempelvis charmiga Rosendahls Trådgård. Både restaurangen och Djurgården är hundvänliga.

3. Fjällgatan

Fjällgatan på Södermalm

Fjällgatan är den ultimata platser för dig som längtar efter en utsikt. Här ser du ut över Stockholm stad. I närheten finns mysiga affärer och restauranger, det är verkligen en plats för dig som vill njuta av Södermalms mysiga atomsfär.

Annons

4.Golfbanan i Kristineberg

Minigolf i Kristineberg

Vi är många som älskar att kombinera saker och ting. På Golfbaren i Kristineberg finns det möjlighet att kombinera minigolf och barliv, perfekt sommaraktivitet. Här kan du spela minigolf samtidigt som du tar en öl. Golfbanan är utformad av en tvåfaldig världsmästare. Samla ihop ett gäng och ta tunnelbanan till Kristineberg.

5. Badplatser i Stockholm

Badplatser i Stockholm

I Stockholm finns många fina och härliga badplatser som dessutom ligger centralt. Några exempel är Tantostranden, Kristinebergsklipporna, Hornsbergs strand eller Långholmen. Vill du åka lite längre från Stockholm stad finns Blå lagunen på Ekerö. Det finns väl inget bättre en varm sommardag än att få tillbringa den vid en strand.

Annons

6. Självplock av blommor och grönsaker

En väldigt mysig aktivitet på sommaren är självplock. På Slottsträdgården i Ulriksdal finns självplock för diverse blommor och grönsaker. Här kan ni även ta en fika i deras trädgårdscafé. En härlig dagsaktivitet i stan.

7. Skinnarviksberget i Stockholm

Skinnarviksberget i Stockholm

På Södermalm finns Skinnarviksberget. En plats med en otroligt fin utsikt över staden och en populär plats att se solnedgången på. Packa piknickväskan och njut av fina sommarkvällar.

Annons

8. Utomhusbio i Stockholm

Utomhusbio i Stockholm

Att gå på bio är mysigt men det kanske inte är lika roligt att gå in i en mörk sal under sommaren. Utomhusbio däremot går vi gärna på under sommaren. Bio utomhus under bar himmel är ett populärt under sommarhalvåret. Det finns flera olika ställen att besöka som exempelvis Rålambshovsparken och Brunkebergstorg.

Foto: TT

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons