7 av de hetaste restrenderna 2018

01 nov, 2017 
Detta är restrender för 2018.
Från yogaretreats till att uppleva städer precis som lokalborna. Resetrenderna 2018 erbjuder något för alla resenärer som vill ta sig utanför sin bekvämlighetszon. Här följer sju av resetrenderna som spås dominera nästa år.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

1. Upplev platsen som en lokalbo

Under 2018 vill vi uppleva våra resmål som lokalbor – inte som turister. Den lokala känslan genomsyrar maten vi väljer att äta, hur vi väljer att bo på resmålet samt vilka platser och aktiviteter vi väljer att besöka och delta i. Allt fler väljer semesterbostäder över hotell, enligt en undersökning från Booking.com. Dessutom kan resenärer enkelt komma i kontakt med lokalbor via AirBnb:s relativt nylanserade ”Upplevelser” som erbjuder aktiviteter som lokala värdar står för.

Annons

2. Nostalgiska resor

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

År 2018 vill vi inte bara upptäcka nytt, vi vill även återuppleva gamla minnen i form av favoritresmål från barndomen. Enligt Booking.coms undersökning är det lyckliga minnen som lockar oss tillbaka, även om vi dessutom vill utforska platserna på nya sätt. Speciellt nostalgiska är millennial-generationen, 44 procent av svarspersonerna i åldrarna 18-34 vill göra ett återbesök till familjens favoritresmål.

3. Udda städer

Så kallade ‘secondary cities’, det vill säga något mindre städer än länders huvudstäder, lockar allt fler resenärer. Enligt trendexperten Stefan Nilsson, även känd som Trendstefan, vill allt fler resenärer prata och berätta om sina resmål – något som gör mer udda, obesökta städer attraktiva att besöka. Byter du också ut Londonhelgen mot ett par dagar i Manchester eller Edinburgh nästa år?

Annons

4. Hälsoresor

För många innebär semestern tid för att stanna upp och reflektera och en trend som håller i sig är hälsoresorna. Dubbelt så många, en av fem, planerar en hälsoresa under 2018 jämfört med år 2017. Vandringsresor är överlägset populärast, men även spabesök, cykling, vattensporter, detoxresor, yoga retreats, löpning och mindfulnessresor lockar.

5. Med inspiration från populärkulturen

Vart vi reser påverkas av det vi läser, tittar och lyssnar på. Över hälften av resenärerna hittar sin reseinspiration på sociala medier, bloggar och Youtube. Många lockas även av inspelningsplatser från filmer och tv-serier. I topp ligger Game of Thrones inspelningsplatser i Kroatien, Spanien och på Island som 29 procent skulle vilja besöka, enligt Booking.coms undersökning.

Annons

6. Kompisresor

Foto: Ben Duchac/Unsplash

Resor med vänner är en gammal klassiker som ökat i popularitet, nästa år planerar 25 procent att resa med en grupp vänner. En kompisresa ger gemensamma minnen för livet och har även en ekonomisk fördel i att man delar på kostnader för boende, vilket ger många möjligheten att bo på ställen de annars inte hade haft råd med.

7. Aktivitetsresor

The Wizarding World of Harry Potter i Orlando, Florida. Foto: Troy Jarrell/Unsplash

Det är inte bara lata dagar i solstolar som lockar resenärer att ta en paus från vardagsstressen. 47 procent vill besöka ett av världens underverk, 22 procent vill åka till ett stort sportevenemang och 35 procent vill besöka en känd nöjespark. Även kulturella evenemang, roadtrips, tågresor och avlägsna eller utmanande resmål lockar resenärerna under nästa år.

Källor: Undersökning genomförd av Booking.com med 18 509 svarspersoner från 26 länder, Trendspaning av Stefan Nilsson den 16 oktober 2017

Foto: Unsplash, IBL/Shutterstock

Läs mer:

Det är faktiskt inte särskilt svårt att resa gratis med SAS och Norwegian

7 resor alla borde göra minst en gång i livet

Annons