Sandra Beijers perfekta dag i Cap d’antibes

19 aug, 2023 
AvSandra Beijer
Sandra Beijers perfekta dag i Cap d’antibes
Sandra Beijer är författare och bloggar på ELLE.se. Hennes familj har ett hus på Cap d’Antibes dit Sandra ofta reser, både för skrivro och semester. Här delar hon med sig av sina favoriter på Franska Rivieran.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
7 annorlunda hotell i sverigeBrand logo
7 annorlunda hotell i sverige

08.00 Godmorgon!

Nu vaknar vi. Smyger ut i den daggvåta trädgården. Grannens hund skäller bakom murarna och någon kör förbi på en vespa. Min styvpappa Thomas har redan gått långpromenad med taxen Märta. Han kommer tillbaka med färska bär och nybakade croissanter från bageriet. Jag brer salt smör över croissanten och strösslar hallon över en Gervita fraise melba: en slags yoghurtdessert som smakar precis som svensk gräddtårta.

Hemma hos Sandra.
Hemma hos Sandra.

11.00 Promenad

Går ner till havet. Vi bor ett stenkast från hamnen Port Abri de L'Olivette, en gång i tiden en traditionell fiskhamn. Sedan 80-talet är hamnen skyddad. Här får enbart träbåtar utan motorer lägga till. Det gör den väldigt pittoresk och Disneyaktig. Nästan dagligen kommer det par hit för att fotografera sina bröllopsbilder. Här växer paraplytall och fikonträd. Längst ut vid klippsidan tronar Villa Aujourd'hui, en av de sista villorna på Rivieran som byggdes i modernistisk stil strax innan Andra världskriget bröt ut. Vi badar och hälsar på franska familjer som sitter på bryggan och fikar.

Annons
Vykortsvackra hamnen Port Abri de L'Olivette.
Vykortsvackra hamnen Port Abri de L'Olivette.

13.00 Macklunch

Jag och min pojkvän Björn promenerar in till Juan-Les-Pins tillsammans med vår son Didrik i vagnen. Juan-Les-Pins var en av de mest flotta semesterorterna för den franska jetseten när det begav sig. Hit åkte alla från Brigitte Bardot till Ernest Hemingway för att leva det goda livet. Nu är det en rätt sömnig semesterort där mycket är rivet och ersatt med stora hotellkomplex. Men vid parken finns pärlan Au Petit Creux, ett litet hål i väggen som gör fantastiska Pan bagnats. Pan bagnats är Franska rivierans inofficella nationalmacka. Det är mer eller mindre en Salade niçoise i ett bröd. Intas på piren med en burk syrlig limonata.

Annons
Mackpärlan Au Petit Creux.
Mackpärlan Au Petit Creux.

15.00 Klippromenad med utsikt

Dags att röra på benen! Vi går en långpromenad längs med Sentier du Littoral, känd för att vara en av de vackraste naturlederna på rivieran. Promenaden – som är en klippig historia – tar drygt två timmar och är späckad med sällsynta växter och hisnande utsikt. Glöm inte bekväma skor, vatten och solcrème.

Rivierans vackraste naturled Sentier du Littoral.
Rivierans vackraste naturled Sentier du Littoral.
Annons

19.00 Fördrink

Vi tar en drink på Hôtel Belles Rives, ett femstjärnigt Art Deco-hotell som var F. Scott och Zelda Fitzgeralds bostad för hundra år sedan. Under 20-talet bjöd de in Picasso, Hemingway, Rudolph Valentino och många fler för blöta festkvällar på terrassen. Historien sitter i väggarna och det osar filmstjärneglans. Vi sitter på samma terrass och beställer in champagne, oliver och salta mandlar.

ELLEs bloggare Sandra Beijer.
ELLEs bloggare Sandra Beijer.

21.00 Middag

Vi har bokat bord på lilla familjeägda restaurangen Jeanne i Antibes. Här serveras bara lokalproducerade rätter tillsammans med väl utvalda naturviner. Vi äter fisk som fångats i hamnen, med grönsaker från kockens trädgård.

Annons

23.30 Kvällshäng på hotell

En sängfösare på exklusiva och mytomspunna Hôtel du Cap-Eden Rocs terrass med utsikt över ett nattglittrande medelhav. Att gå in här är som att äntra en magisk plats. Det blir två Gin rickey – lime, gin och soda. Fitzgeralds favorit.

Kvällshäng på magiska Hôtel du Cap-Eden Roc.
Kvällshäng på magiska Hôtel du Cap-Eden Roc.
Min rutin #6 – Sandra BeijerBrand logo
Min rutin #6 – Sandra Beijer
Annons

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons