7 otippade resmål du inte vill missa i Sverige i sommar

Ästad Vingård

Vakna upp med sällskap av älgar eller bo i en svamp... Här är sju riktigt otippade (och superhärliga) hotell och platser i Sverige du måste besöka – från norr till söder!
04 maj, 2021
2:50

Efter reklamen: Upplev 6 svenska semesterpärlor i sommar

(2:50)

Snart dags för semester och vad passar då bättre än att uppleva små smultronställen runtom i Sverige? Här är sju spännande hotell som gör hemestern ännu roligare!

Ästad vingård, Varberg: Upplev en vingård

Ästad vingård ligger i Hallands län och erbjuder både spa, vinprovning och såklart vingårdsvandring där du får veta allt om hur processen med att ta fram vin går till. Anläggningens spa-del har också bastu som ligger under vatten, med fiskarna som åskådare.

Läs mer och boka här

Utter inn, Mälaren: Bo ensam på en flotte

Föredrar du att ha ett hotell helt för dig själv, på en plats där du inte störs av någon (förutom fiskmåsarna)? Då är Utter Inn något för dig! Flytbryggan ligger ute i Västeråsfjärden, en kilometer från fastlandet och har ett dubbelrum – tre meter under ytan! Rummet har panoramafönster vilket gör att du kan njuta av vattnet som utsikt.

Läs mer och boka här

Norrqvarn Svamphotell, Mariestad: Bo i en svamp

Har du, precis som Electric Banana Band, alltid velat bo i en svamp? Då ska du besöka Norrqvarn hotell i Lyrestad, Mariestad. Rummen ligger nämligen i svampar och trollstubbar, mitt ute i skogen! Karl Johan svamp eller flugsvamp – vilken faller dig i smaken?

Läs mer och boka här

Wrågården Älghotell, Falköping: Vakna upp bland älgar

Bo i en stuga formad som en älg – med djur som din granne! Stugorna som är skapade av motorsågskonstnären Sören Niklasson, är placerade i en älg- och dovhjortspark. Så bli inte förvånad om skogens konung kommer och vill smaka en bit av din frukostmacka.

Läs mer och boka här

Borgvattnet prästgård, Östersund: Sov med spöken som sällskap

Borgvattens prästgård
Jerker Ivarsson/Aftonbladet/TT

Söker du lite mer spänning i vardagen och vi ha en rysande upplevelse är Borvattnets prästgård något för dig. Huset från 1876 är nämligen utsett till ett av Sveriges mest hemsökta hus. Det går dessutom att hyra spökjägarutrustning för att göra besöket ännu mer spännande.

Läs mer och boka här

Treehotel, Harads: Sväva i ett ufo bland träden

Ufo som hänger i träd
THOMAS KARLSSON / TT

Nå högre höjder uppe bland träden i Harads utanför Luleå. Ett av hotellrummen är format som ett ufo och temat i rummet är såklart rymden. Rummet, som har plats för fem personer, har en stjärnhimmel som tak och är gjort av komposit.

Läs mer och boka här

Yangtorp, Hörby: Finn lugnet i ett tempel

Yangtorp tempel
CHRISTER WAHLGREN / KvP / TT

I Hörby utanför Skåne finns det 12 000 kvadratmeter stora templet som erbjuder både retreat, kung fu och qigong. Alla rum är såklart inredde efter feng shui som ska hjälpa till att skapa lugn och balans i kroppen.

Läs mer och boka här

Bilder: TT

Missa inte

Så har corona påverkat våra resdrömmar – här är resorna vi fantiserar om 2021

Guide: Skärgårdspärlor att upptäcka i sommar – från norr till söder

77 semestertips för sommaren 2021 – hit drömmer vi om att resa på hemestern