Pinterest listar: 10 stora resetrender 2018

21 dec, 2017 
I behov av reseinspiration, nya drömdestinationer och tips? Här är resetrenderna och -destinationerna som Pinterests analytiker spår bli stora år 2018. Vilken drömresa ska du förverkliga under 2018?
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Dröm dig bort, planera en härlig resa eller få tips på vad du kan göra när du väl är framme på destinationen. Internet och sociala medier är fyllda av reseinspiration och nu har Pinterest släppt sin årliga trendspaning inom kategorin resor. Nedan listar vi tio av de kommande trenderna som lockar många resenärer världen över.

1. Resor till öknen

Allt fler vill åka till varma, långväga resmål och uppleva öknen. Några platser som Pinterestanvändare drömmer om är Marocko, Dubai, Atacamaöknen i Chile och Joshua Tree i Kalifornien.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

2. Lev som en lokal

Resenärer vill inte längre vara turister utan uppleva resmål precis som lokala gör, oavsett om det handlar om boendet, sevärdheterna eller restaurangerna man besöker.

3. Resedagböcker

Det går att dokumentera ett äventyr på många olika sätt och ett av de trendigaste sätten just nu är faktiskt i en fysisk dagbok. Låt kreativiteten flöda och använd färg, kalligrafi och små objekt som du samlar på dig under dina resor.

Annons

4. Öhoppning i Medelhavet

I Medelhavet finns det gott om vackra platser att besöka och många drömmer om att resa runt från ö till ö i den vackra, turkosa skärgården i Grekland och Kroatien.

5. Flodkryssningar

Kryssningar i Karibiska havet i all ära, men nu ökar intresset för flodkryssningar med vackra vyer av såväl stad som land. Några av länderna som resenärer drömmer om är Tyskland, Vietnam och Egypten.

6. Drömmar om Mexico

Mexico har mycket att erbjuda, från bildsköna stränder och god mat till uråldriga pyramider och pulserande städer – det finns helt enkelt något för de flesta!

7. Historiska resor

Uråldriga pyramider och bebyggelser, vackra sagoslott och medeltida städer. Världens alla hörn är fyllda med historiska avtryck och allt fler resenärer vill åka för att upptäcka dem.

8. Konstjakt

Många Pinterestanvändare är nyfikna på att upptäcka coola städer med gatukonst, något som finns i såväl stora metropoler som Miami och Melbourne som i mindre städer runtom i världen.

Annons

9. Äventyr på hög höjd

Glöm dykning och snorkling i djupa vatten, nu vill vi ta oss högt ovan jord istället. Äventyrliga resor som inkluderar klättring och bergsbestigning har ökat i populäritet bland Pinterestanvändare.

10. Ett dygn av nya upplevelser

Alltid finns det inte tid eller möjlighet att resa långt. Allt fler har börjat intressera sig för 24 timmars resor, ett annorlunda och spännande avbrott från vardagen. Och det går ju trots allt att se och uppleva mycket på ett dygn!

Läs mer:

Hon har rest till alla länder i världen – här är hennes 10 favoriter

Badkläder till vinterns solresor – 15 trendsäkra köp

10 trendiga städer att besöka 2018 – enligt Lonely Planet

Därför ska du inte stänga av ventilationen – och 4 andra saker att veta inför ditt nästa flyg

Källa: Pinterest

Annons