ELLE-redaktionens mest romantiska platser

16 april, 2014

Åk på kärleksresa! Visst, ni kommer mest att se varandra djupt i ögonen – men en vy i världsklass ger romantiken extra skimmer. Vi har listat några supertips i ELLE nr 5 (som du också får här nedanför). Här på nätet tipsar även redaktionen om sina personliga favoriter – välj en av dem redan till sommaren!

Guldläge

Château de la chèvre d’or (bild nr 1) är ett medeltidsslott förvandlat till lyxhotell på toppen av ett berg på Franska rivieran. Havsutsikten är hisnande, hotellets restaurang har två Michelinstjärnor och trädgården doftar jasmin och bougainvillea. Pris: Från 2 600 kr/natt.

Fler favoriter:

1. Masseria Torre Coccaro, Italien. 5-stjärnig avskild lyx med apelsinträdgård och egen strand i Apulien. (bild nr 2)

2. Trou aux Biches, Mauritius. Paradiset med två kilometer lång strand och tropisk grönska. (bild längst upp)

3. Ventana inn i Big Sur, Kalifornien. Otrolig byggnad i häpnadsväckande omgivningar. (bild nr 3)

ELLE-redaktionens bästa tips: 

Skönhetsredaktör Carin Hellman: Siena house i Toscana där vi semestrade innan vår son föddes.

Redaktionschef Mari Janson: Landsort för att Öja är en otroligt vacker ö i havsbandet och den pittoreska (men inte Sandhamns-brackiga) byn har hamnkrog, pensionat och vandrarhem.

Webbredaktör Lisa Arnell: Baren The Garden på stadsmuren i Zadar, Kroatien. Utsikt över adriatiska havet och med stjärnorna som tak.

Redaktör Marie-Louise Marc: Lilla Cassis i Provence. Pittoreskt, charmigt, godaste musslorna, avslappnad stämning. Hyr en båt och glid ut till Kalankerna och hitta en egen vik, eller ta ett dopp i det illblå Medelhavet. Vyn när man strosar längs strandpromenaden och ser fullmånen resa sig över den medeltida borgen är fullkomligt sagolik.

Modeassistent Gustav Broström: Botaniska trädgården i Paris, Jardin des Plantes! Här kan man vandra i grönskande alplandskap och vidsträckta alléer eller titta på vilda djur. Tvärs över gatan, bakom Naturhistoriska museet ligger Paris största moské där man kan avnjuta världens bästa te med mynta bland blåvitt kakel och äkta parisiska bohemer!

 

Nr 1: Château de la chèvre d’or

_

Nr 2: Masseria Torre Coccaro

Nr 3: Ventana Inn