Reseguide: En perfekt dag i Paris – med Carin Olsson

Fotografen och Instagram-fenomenet Carin Olsson flyttade till Paris på prov, men blev så förälskad i romantikens huvudstad att hon stannade kvar.
23 april, 2019

07.30 Promenad

När solen börjar gå upp lite tidigare älskar jag att starta dagen med en powerwalk längs Seine. Kan inte tänka mig en bättre start än den underbara och lugna utsikten över Eiffeltornet med lite musik i öronen.

Carin Olsson startar gärna dagen med en powerwalk längs Seine.

Carin Olsson startar gärna dagen med en powerwalk längs Seine.

09.30 Frukost

De som följer mig i sociala medier vet nog var de hittar mig för sen frukost. Jag borde hålla det för mig själv eftersom kaféet är litet och redan har en väntetid på upp till en timme, men jag måste nämna Café Oberkampf. Jag beställer en shakshuka med fetaost och avokado vid sidan. Kan omöjligt gå därifrån utan ett rostat banana bread med saltat smör till efterrätt.

Lyxfrukost på Café Oberkampf.

Lyxfrukost på Café Oberkampf.

11.00 Kaffepaus

Gott kaffe dricker jag i Jardin du Palais-Royal på Café Kitsuné. Läget kan inte bli mycket bättre. Denna lilla park, mitt i centrala Paris, får dig att glömma den hektiska stadstrafiken på en sekund.

Ta en kaffepaus på Café Kitsuné.

Ta en kaffepaus på Café Kitsuné.

13.30 Lunch

Efter en förmiddag på rive droite promenerar jag förbi Louvren (kalla det kliché men jag kan inte få nog av alla vackra landmärken här). Fortsätter sedan över någon av stans broar till restaurangen Semilla för möte eller lunch med tjejkompisarna.

Käka lunch på restaurangen Semilla.

Käka lunch på restaurangen Semilla.

15.00 Museum

När jag ändå befinner mig på rive gauche gör jag ett besök på Paris vackraste museum. Musée Rodin har dessutom den finaste rosträdgården jag lyckats hitta i stan.

16.30 Shopping

Om jag inte fått nog av kaffe än (i Paris måste du planera dagens kaffeintag eftersom de flesta kaféerna inte riktigt förstår sig på gott kaffe än) kan jag ta vägen förbi Coutume Café innan jag går vidare till varuhuset Le Bon Marché för att dregla över skohimlen.

Shoppa loss på varuhuset Le Bon Marché.

Shoppa loss på varuhuset Le Bon Marché.

18.00 Apéro

I Paris träffas man gärna över apéro, ett litet glas före middagen. Jag tar gärna ett glas vin på Le Hibou, ett avslappnat ställe som kryllar av alla typer under varma kvällar. Letar jag efter en mer stilig barmiljö går jag till Alcazar. När solen kikar fram blir det uteserveringen på Faust eller Rosa Bonheur.

20.30 Middag

För riktigt god mat går jag till Bonhomie. Favoritbordet är det längs med köksbaren där man kan titta på kockarna in action. Koreanska fusion-restaurangen Hero är också fantastisk (är där oftare än jag borde). Ober Mamma är stans bästa italienare (med läskigt lång kö) och Hotel Grand Amour är perfekt för en dejt.

Ober Mamma är Paris bästa italienare.

Ober Mamma är Paris bästa italienare.

00.00 Drinkar och dans

Efter middagen går jag gärna vidare för en cocktail. Du hittar mig förmodligen på takbaren till Danico, Le Perchoir, Le Très Particulier eller Prescription. Om benen håller fortsätter jag med att skaka loss på Le Carmen, Le Montana eller Le Ballroom. Innan vi går hem tar vi upp jakten på ett nattöppet brasserie för att mumsa pommes.

Av: Josephine Blix