Cityguide: 8 saker att göra i färgstarka Köpenhamn

03 maj, 2019 
AvELLE -redaktionen
Cityguide i Köpenhamn, Elin Dixdotter
Svenska Ellen Dixdotter flyttade nyligen till trendiga Frederiksberg i Köpenhamn för att jobba som marknadschef på By Malene Birger. Här är hennes favoritställen i staden!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

1. Obligatoriska morgonkaffet i Köpenhamn

Ellen Dixdotter i sin lägenhet i Köpenhamn
Ellen Dixdotter och hennes minsting August.
By Malene Birgers huvudkontor i Köpenhamn
By Malene Birgers kontor.

Väcks av min 1,5-årings hesa lilla röst som berättar att det är dags att gå uuupp! Brygger en stark kopp i min Moccamaster med rågade skopor svenskt kaffe, danskarna kan inte det där med bryggkaffe.

Annons

2. Besök på favoritkaféet Granola i Köpenhamn

En kopp kaffe på Granola i Köpenhamn
Kaffe på Granola.

Morgonmöte på favoritkaféet Granola med min svenska vapendragare Emelie Johansson. Behöver man en ”crash course” i danska modebranschen är det bästa stället att starta dagen på, ”alla” hänger där.

3. Blomshopping på Poppy Kalas i Köpenhamn

Vackra rosor på Poppy Kalas i Köpenhamn
Blombutiken Poppy Kalas.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Passar på att köpa med mig blommor från Poppy Kalas som ligger ett stenkast från Granola, de kanske inte kan sitt kaffe i Danmark, men sina blommor kan de!

Annons

4. Vegansk lunch på Acacia i Köpenhamn

Ellen Dixdotters kontor på By Malene Birger i Köpenhamn
Ellens kontor på By Malene Birger.
Frukost på Acacia i Köpenhamn
Acacia har stans bästa veganlunch!

Sladdar in på vårt fantastiska kontor på Frederiksberg, vilket snarare är ett pampigt mansion än ett kontor. Fyllt av härliga människor och inte minst två magiska kockar som varje dag serverar frukost, lunch och eftermiddagsfika! Snacka om hygge! Trots att det serveras lunch på kontoret varje dag så smiter jag ibland iväg ett kvarter för att få hugga stans bästa veganska lunch på Acacia.

Annons

5. Möbelspaning på Klassik i Köpenhamn

Om jag skyndar mig hinner jag förbi en snabbis på Klassik för att spana in lite danska vintagemöbler. Klassik har flera butiker runt om i Köpenhamn, och den på Frederiksberg är en liten doldis med det bästa ur dansk designhistoria!

6. Ljuvlig middag på Babbo-ria i Köpenhamn

Restaurangen Babbo-ria i Köpenhamn
Babbo-ria.

Möter min man och mina två små barn på vår lilla kvarterskrog Babbo-ria. Det närmaste vi har kommit en ersättare till Matateljen (restaurang som vi var delgrundare och delägare i när vi bodde i Stockholm). Här kan barnen härja fritt (nåväl nästan), personalen har i alla fall änglars tålamod. Babbo-ria är en kombination av bageri, vinbar och restaurang, bara brödet är värt en omväg… Galet gott!

Annons

7. Vinkväll på Mangia i Köpenhamn

På torsdagar försöker vi ha barnvakt så då avslutar vi senare kvällen på Mangia, stans bästa Italienare, och sippar på lite rödvin och njuter av att få prata till punkt på svenska.

Hemma hos Ellen Dixdotter i Köpenhamn
Hemma hos Ellen och hennes familj.

8. Runda av med en cykeltur i Köpenhamn

Rullar hem på vår lådcykel. Obligatorisk i Köpenhamn.

Av Ellen Dixdotter

Läs mer:

11 inredningsbutiker att besöka i Köpenhamn

Reseguide: 7 saker att göra i vackra Genève

Reseguide: 7 saker att göra i trendiga Helsingfors

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons