Reseguide: 7 saker att göra i vackra Genève

21 apr, 2019 
AvELLE -redaktionen
God mat och fantastiska omgivningar i Genève
Smyckesdesignern Krista Kretzschmar besöker ofta franska Jura – en (fantastiskt vacker) biltur från Genève. Följ med henne på en heldag i den schweiziska staden.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

1. Börja dagen i Jura

Grått hus med murgröna i franska Jura
Släkthuset i Jura, Frankrike.

Vaknar i min man Rolands släkthus i franska Jura. Äter frukost i trädgården och packar picknick-korgen med lokala skinkor, Comté från regionen och grönsaker från trädgården. Sedan sätter vi oss i bilen och kör mot Genève.

2. Ett besök till Carrouge

Macarons på ett konditori i Genève
Ljuvliga desserter i mängder.

Vi åker till favoritstadsdelen Carrouge i utkanten av Genève. Den är som en genuin liten italiensk stad och lockar inte så mycket turister. I dag är det onsdag och matmarknad. Vi smakar på ostar och köper med oss en lagrad Gruyère och nybakat bröd till vår picknick, innan vi tar oss till Genèvesjön.

Annons

3. Båttur längs Genèvesjön

Genèvesjön
Genèvesjön.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Vi hyr en liten båt och puttrar ut på sjön. Det är bland det mysigaste jag vet. Sjön är turkos av kalket som rinner ner från Alperna och det är ett magiskt dis i luften.

4. Picknick i Parc de la Grange

Smyckesdesignern Krista Kretzschmar med barn i Genève
Krista Kretzschmar.

Magarna börjar kurra och vi hittar en bra plats i Parc de la Grange för vår efterlängtade picknick. Genève är en riktig parkstad och man träffar gärna vänner och familj här. På somrarna är det ofta någon festival eller konsert som lockar.

Annons

5. Rue de Rhônes exklusiva juvelshopping

Cartierbutiken i Genève
Cartier.

Efter lunch tar vi ett varv på stan, förbi Rue de Rhône där de riktigt exklusiva juvelerarna som Cartier, Jahan, Adler, Van Cleef & Arpels, Graff och Chopard finns. Där kan jag drömma mig bort och inspireras av smycken och ädelstenar som är svåra att hitta någon annanstans. Vi stannar på varuhuset Globus, beställer en cappuccino och en pastellfärgad bakelse från Ladurée och tittar på folk. Här ser man allt från expat-bankers till NGO-arbetare och hemmafruar från mellanöstern, gärna i sällskap av sina livvakter.

Annons

6. Ett besök på Mamco

Muséet Mamco i Genève
Genèves moderna museum Mamco.

Vi får nog av prål och pengalukt. Träffar i stället min mans kusin med familj och går till en lekpark vid Gamla stan. Rätt snabbt blir vi vuxna lite rastlösa och vi beger oss till Mamco, Genèves moderna museum. Där samlas konst från världens alla hörn i en härlig industrifastighet.

7. Vintageshopping längs Grand Rue

Vi går sakta tillbaka mot Gamla stan där det finns en hel del vintagebutiker, framför allt på Grand Rue, men även på de mindre tvärgatorna.

Annons

8. Middag på Lipp

Interiör från restaurangen Lipp i Genève
Brasserie Lipp.
Milles-feuille på ett konditori i Genève
Milles-feuille på Lipp.

Vi har bokat bord på Lipp, min favoritrestaurang i Genève. Vi gifte oss i staden och hade vår rehearsal dinner där, så den ligger oss varmt om hjärtat. Här varvas fantastisk mat, dryck och atmosfär och det finns alltid inspirerande människor i alla åldrar att titta på. Jag äter alltid ostron, moules frites och mille-feuille när jag är där, enligt mig den perfekta trerättersmenyn. Sedan åker vi hem till Jura igen, nöjda och mättade efter en intensiv dag i Genève.

Av: Helena Skoog

Läs mer:

Reseguide: 7 saker att göra i trendiga Helsingfors

Emilia de Poret: ”En liten guide till London”

Ving lanserar tågcharter – hit kan du boka resa redan nu!

Annons