Nyhet hos SJ: Boka tåg till Europa

vänner som reser

SJ lanserar en sajt för bokning av tågbiljetter i Europa. Satsningen gör det enklare att resa miljövänligt till kontinenten.
04 juni, 2021
0:57

Efter reklamen: 10 saker vi längtar efter att göra när pandemin klingar av

(0:57)

På Omio.se kan svenska kunder från och med nu boka tågbiljetter från Sverige till länder i Europa. Sajten är ett samarbete mellan SJ och tyska jämförelse- och bokningssajten Omio som redan finns i ett 15-tal europeiska länder.

– Genom att göra Omio mer tillgänglig för en svensk publik kommer fler att kunna resa till kontinenten på ett hållbart och bekvämt sätt, säger Mats Almgren, kommersiell direktör på SJ i ett pressmeddelande.

Ta tåget från Sverige till London, Paris och Berlin

I ett första skede finns biljetter att boka från Sverige till större städer Belgien, Danmark, Frankrike, Nederländerna, Schweiz, Storbritannien, Tyskland och Österrike. Efter sommaren kommer utbudet att breddas till fler destinationer och med fler tågbolag.

Resesajten Vagabond har talat med Susanna Elforg, medgrundare av Tågsemester, Sveriges största tåggrupp på Facebook. Hon välkomnar SJ:s satsning.

– Det är förstås bra att det blir enklare att boka via SJ om det kan bidra till att fler människor väljer att åka tåg, säger hon och tillägger:

– Men det är viktigt att man tänker på hållbarhet i alla led. Nu är det många startups som riskerar att konkurreras ut av en stor aktör.

Bokning på svenska – kundtjänst på engelska

SL utlovar "Snabbaste tågförbindelsen till det bästa priset”. De skriver i ett pressmeddelande att bokningen på Omio.se sker på svenska och att betalning sker i svenska kronor.

Kontakter med Omio sker däremot på engelska via Omios kundtjänst. Det är även upp till resenären själv att undersöka vilka regler som gäller vid inresa till de Europeiska länderna till följd av pandemin.

Källa: Vagabond

Foto: TT

Missa inte

Glamping på semestern? Här är lyxcampingarna att spana in i norra Sverige

Naturnära utan att tumma på komforten!

Hit ska du åka på semester – enligt ditt stjärntecken

Var ska du resa?

Res jorden runt hemma: 5 klassiska gindrinkar som tar dig till världsmetropolerna

Lyxiga drinkar som andas internationell flärd.