Annonssamarbete

Nyfiken på Friendcation? Haka på nya restrenden!

Nyfiken på Friendcation? Haka på nya restrenden!

Grundarna av Facebook-gruppen Friendcation, Joanna Swica och Louise Johannesson, vet hur svårt det kan vara att träffa nya kompisar som drömmer om samma saker och har liknande intressen. Det vill de ändra på med sina egna drömresor.
01 oktober, 2020

I år drömmer vi om Hurtigruten, vingårdar och körsbärsträd i Japan – det visar den årliga Resia-barometern, en återkommande trendrapport om svenskarnas resvanor som tagits fram av Resia sedan 2006.

Avkoppling, kulinariska äventyr, kulturspotting och kortare mini-breaks står högt på folks önskelistor i år och kanske är det just i detta som trenden Friendcation tar avstamp.

Grundarna av Facebook-gruppen Friendcation, Joanna Swica och Louise Johannesson, kände ett allt större behov av att träffa nya människor. Tillsammans med Resia vill Friendcation nu sätta kompisresorna på kartan. För kanske saknar du vänner som har tid att resa eller som drömmer om samma saker som du.

På Friendcation kan du resa själv men väl där blir du en del av ett sammanhang och kan träna, skratta och uppleva saker ihop med helt nya bekantskaper. När du bokar en Friendcation genom Resia får du hjälp av experter som hjälper dig att skräddarsy hela upplevelsen. Samarbetet mellan Resia är helt nytt från och med i år och tillsammans har de tagit fram en önskelista över platser de tycker passar bra för resor man kan göra ihop med andra tjejer.

– Vi har satt ihop drömresorna som vi själva skulle vilja åka på. I Toscana bor vi på vingård, njuter av sensommarvärme vid poolen, har vinprovning, besöker marknaden i Greve och tar en löptur mellan fälten. I Krakow satsar vi mer på SPA-besök, julmarknader och shopping och till våren väntar en resa till Tel Aviv, där vi mixar strand med stad och lite mer puls, säger Joanna och Louise i en kommentar.

Drömmiga platser – perfekta för en Friendcation:

Tel Aviv

I Tel Aviv samsas klubbar och barer med strand, spännande matupplevelser och nyskapande konstutställningar. Här kan stadens besökare tillbringa dagen på stranden för att sedan gå vidare ut i Tel Avivs pulserande nattliv. Kanske passar ett besök på de kulturella utställningarna på Haaretz Museum eller shopping på den livliga Carmel-marknaden?

Krakow

I Krakow finns många gömda pärlor som takterrassen på Hotel Sheraton eller Hotel Rubinstein, Wawel-slottet och Oskar Schindlers Fabrik. För den som vill varva ner på spa finns Allure Beauty, Ambra Day Spa och Vanilla Spa med flera. Testa fina restauranger som Szara Ges eller Pod Aniolami. Staden passar den som inte vill göra av med så mycket pengar på semestern då det är väldigt prisvänligt trots sina höga standard på service.

Toscana

Toscana är en makalöst bra plats att besöka tillsammans med kompisgänget för att bara njuta och koppla av. Passande för en weekend och tillåter dig att kombinera lantlivet på en vingård tillsammans med stadshäng i någon närliggande stad. I Toscana kan du njuta av sensommarvärme och sena kvällar kring ett långbord och passar verkligen resenären som vurmar för god mat, vin och fina råvaror.

Det här är Friendcation

Joanna och Louise

Joanna och Louise.

Ett nätverk där Joanna och Louise vill skapa rum för tjejer att uppleva nya platser och intressen med nya människor. Friendcation har 1 400 medlemmar på FB och gruppen styr upp träffar, event, träningsdejter och staycations.

Namn: Joanna Swica och Louise Johannesson
Ålder: 30 år och 32 år
Aktuella med: FB-gruppen Friendcation SE och samarbetet med Resia @resiasverige.
Följ: @joannaswica, joannaswica.metromode.se och @louilouie, louisejohannessons.com

Under 2018 börjar man med dessa tre resmål och under nästa år kommer det fler härliga Friendcation-upplevelser, så håll utkik i gruppen på Facebook och på Resia.