Artikeln innehåller reklamlänkar

Maxa semesterkänslan på Sveriges bästa beachhotell

Ellery Beach House och Falkenberg Strandbad

Även om man förmodligen inte kan, eller vill åka utomlands i sommar, kan det vara härligt att boosta semesterkänslan lite med pool, glassig loungekänsla, god mat och närhet till havet. Var hittar man det bäst? På ett av landets alla lyxiga strandhotell så klart!
18 maj, 2020

Just den här sommaren lär många lägga mycket tid på att utforska den svenska naturen – men att blanda upp med lite lyx är ju aldrig fel. Och när vi samlade de dessa strandhotell vid havet känns en sommar i Sverige som en riktig högvinst! Eller vad säger du? När bokar vi?

Strandhotell vid havet

Från Falkenberg och Ystad till Båstad och Borgholm – här är Sveriges härligaste hotell vid havet och strandhotell som bjuder på riktigt härligt häng vid pool och kust.

Ystad Saltsjöbad

Skånska pärlan Ystad Saltsjöbad bjuder på lyxig inredning med en internationell känsla. Förutom den strandnära läget finns såväl pooldäck som fyra uppvärmda källor utomhus och en bastu nere mot havet.

Från relaxavdelningen kan du njuta av puffiga liggstolar och insupa brasans sprakande värme samtidigt som du har en magisk utsikt över havet. Det finns även en asiatiskinspirerad varmvattenbassäng, pool och jacuzzis inomhus.

Den snyggt designade restaurangen har – så klart – ambitiös mat.

Läs mer och boka Ystad Saltsjöbad här (länk till Hotels.com).

Ellery Beach House, Lidingö

Ellery Beach House ligger längst ut på Lidingö. Det är gänget bakom populära Steam i Västerås, och även bland annat Ystad Saltsjöbad och Falkenbergs Strandbad, som står för denna lyxiga satsning, som öppnade i augusti förra året.

Man utlovar Palm Springs-känsla och ett vädersäkert beachhäng året om och det är både inspirerande snyggt och oerhört populärt. Det finns flera pooler och barer, cabanas, eldrelax och egen brygga. Restaurangen inriktar sig på medelhavsmat.

Läs mer och boka Ellery Beach House här (länk till Hotels.com).

Hotel Tylösand, Halmstad

Per Gessles Tylösand är den svenska sommardrömmen personifierad. Efter en dag vid den mjuka sandstranden avslutar du eftermiddagen på Solgården med sommarens härligaste och ösigaste After beach som har livemusik varje dag under hela högsäsongen.

Föredrar du en lugnare semester rekommenderas att besöka hotellet som huserar spa och flera restauranger lite utanför den absoluta högsäsongen. Spat bjuder på flera olika pooler och bastus, spabehandlingar och träningspass.

I år firar man dessutom hundraårsjubileum och har nyligen gjort flera uppdateringar och har en rad firande planerade.

Läs mer och boka Hotel Tylösand här (länk till Hotels.com).

8 härliga spa strax utanför Stockholm

Hotell Skansen, Båstad

Spa och kallbadhus mitt i byn, men samtidigt också mitt på stranden. Förutom spaavdelning med en imponerande bastuvärld, öppnar man i juli ett nytt rooftop-spa med utsikt över både den berömda tennisbanan och havet. Den kommer husera en infinitypool, jacuzzi, solterrass, stora relaxytor med vilsängar och en rooftop-bar.

Hotellets restaurang Sand är ett av de mest populära ställena i den lilla sommarbyn.

Läs mer och boka Hotel Skansen Båstad här (länk till Hotels.com).

Falkenberg Strandbad

Falkenberg har kallats för Göteborgarnas Hamptons, och det kan ju vara lite att ta i, men den 3000 kvadratmeter stora beach cluben bjuder åtminstone på en riktigt härlig medelhavskänsla.

Flera pooler, lyxigt takhäng, grönskande oas med relaxbäddar, orangeri med öppen brasa, lyxiga rum, riktigt god mat och havsutsikt är några av essen det här designhotellet har i rockärmen.

Läs mer om Falkenberg Strandbad och boka här (länk till Hotels.com).

Riviera Strand, Båstad

Familjehotell i Art Deco-stil som erbjuder lägenhetssviter med gott om plats och eget kök och ett stort poolområde anpassat för barn. Man har också två utomhusjacuszzis och en bastu med stora fönster mot stranden och havet.

En perfekt utgångspunkt för att utforska Bjärehalvön.

Läs mer och boka Hotel Riviera Strand här (länk till Hotels.com).

Varbergs kusthotell

Bo fint med havet och den långa strandpromenaden rakt utanför dörren. Varbergs kusthotell har en havsvattenpool med en temperatur på 32 grader, varm- och kallvattenpool, champagnebubbelpool, bastu, kallbadhus samt en ljuvlig spaträdgård med hängmattor och soldäck.

Blir du rastlös hyr du enkelt en cykel och utforskar den mysiga sommarstaden Varberg och dess många pärlor.

Läs mer om Varbergs kusthotell och boka här (länk till Hotels.com).

Här är Sveriges vackraste sandstränder

Strand Hotell, Borgholm

Öland tappar aldrig ställningen som ett av landets mest populära sommarresmål. Klassiska Strand Hotell bjuder på en fantastisk utsikt över Kalmar sund och solnedgången. Välj mellan att sitta på bryggan och titta på folk, festa loss på After beachen eller njuta av relaxavdelningen.

Läs mer om Strand Hotel Borgholm och boka här (länk till Hotels.com).

Upplev 6 svenska semesterpärlor i sommar
2:50

Efter reklamen: Upplev 6 svenska semesterpärlor i sommar

(2:50)

Slå på ljud