Gillar du lyxig camping? Då kommer du älska glamping

Glamping är en lyxigare version av camping.

För de flesta innebär camping pulverkaffe och konserverad mat som värms på ett stormkök. Men i sommar kan du testa på glamping i Stockholms skärgård.
11 maj, 2018

I sommar kan du njuta av lyxigt campingliv med fokus på god mat och utmärkt dryck på den lilla ön Fejan i Stockholm skärgård.

Tillsammans med den danske stjärnkocken Mikkel Karstad och whiskymärket Talisker erbjuder Scandinavian Detours möjligheten att, under två helger i juni och augusti, ”glampa” på Fejan Outdoor.

Testa på en lyxigare form av camping.

Testa på en lyxigare form av camping.

Övernattning och middag under bar himmel

I upplevelsen ingår det en övernattning för två i ett canvastält, en trerätters middag tillagad av Mikkel Karstad med tillhörande dryck. Middagen lagas och intas under bar himmel. Dessutom ingår frukost som avnjuts på den egna verandan med unik havsutsikt samt en båttur till närliggande ö för en hike och picknick.

En av världens bästa bartenders Mate Csatlos står för drycken under glampingen.

En av världens bästa bartenders Mate Csatlos står för drycken under glampingen.

Menyn är utvecklad av den danske stjärnkocken Mikkel Karstad och en av världens bästa bartenders Mate Csatlos. Mikkel Karstad har mer än 16 års erfarenhet från olika europeiska topprestauranger. Mikkels matlagningsfilosofi grundar sig i att arbeta med säsongsbaserade och närodlade råvaror.

— Det känns fantastiskt kul att få vara med och skapa denna unika upplevelse och på så vis få fler att ta del av och njuta av Skandinaviens fantastiska natur. Vi har otroligt spännande råvaror att arbeta med i Norden och vårt naturliv är så rikt på upplevelser, jag önskar att fler tog chansen att upptäcka det, säger Mikkel Karstad.

Bokning görs via Scandinavian Detours och de bokningsbara datumen är 15-16 juni samt 3-4 augusti. Glamping-upplevelsen kostar 3 490 kr för två personer.

Den danske stjärnkocken Mikkel Karstads matfilosofi grundar sig i att arbeta med säsongsbaserade och närodlade råvaror.

Den danske stjärnkocken Mikkel Karstads matfilosofi grundar sig i att arbeta med säsongsbaserade och närodlade råvaror.

Läs mer:

Från camping till catwalk: kolla in modevärldens senaste inspo

Ska du på festival och tälta i sommar? Läs detta först

Här kan du bo som i en bungalow i vattenbrynet i Stockholms skärgård