INTE BOKAT SEMESTERN ÄN? HÄR ÄR 5 STÄLLEN I SVERIGE DIT VI VILL ÅKA PÅ WEEKENDRESA

21 jun, 2022 
AvMarie Blomgren
Finns det något som slår en solig sommardag i Sverige? Inte mycket. Åk ut och se vårt avlånga land i sommar! ELLE tipsar om svenska weekendstäder vi älskar – och de perfekta hotellen att boka till.
Annons
VIDEO: Se 5 semesterpärlor att besöka i SverigeBrand logo
VIDEO: Se 5 semesterpärlor att besöka i Sverige

En perfekt weekend ska innehålla bra shopping, roliga event, mysigt boende med sköna sängar och sist men inte minst: hög klass på hotellfrukosten. Och såklart dina bästa vänner att dela alltihop med! Här är våra tips på hur du får en helg du sent ska glömma på både kända och lite mer okända platser, ända från Kiruna i norr och ner till Karlskrona i söder.

1. Lyxdygn i Stockholm

Haymarket by Scandic ligger vid Hötorget i Stockholm.

Gör: Förutom att ta en het take away-kaffe och sitta på en bänk och kolla på folk kan du besöka flera intressanta museer, boka in någon av alla grymma konserter som finns varje helg under sommaren, eller såklart shoppa loss i galleriorna i City eller leta upp mysiga butiker på Södermalm. Varför inte ta en dagstur ut till någon av alla skärgårdsöar? Njut av en middag på Fjäderholmarna som ligger nära city eller se solnedgången på Sandhamn där nattlivet bubblar på sommaren.

Annons

Bo på:

Haymarket by Scandic – om du vill bo mitt i smeten vid Hötorget och inspireras av mode, mat, kultur och design; välj det pampigaste hotellet i stan präglat av 20-talets elegans. Dessutom kan du få hjälp med personal shopping till Stockholms bästa butiker av hotellets Lifestyle Concierge.

Grand Central by Scandic – dröm dig bort till New York och njut av hotellets olika scener med livespelningar av olika sorter. På hotellet finns ofta inslag av fotokonst och designutställningar. Här kan hotellets Lifestyle Concierge guida dig rätt bland Stockholms bästa nattklubbar.

Scandic Continental – precis vid Centralstationen ligger det helt nybyggda hotellet. Här hittar du bland annat den populära baren The Capital med takterrass. Tips! På våning 11 ligger också en dold sommarpärla i form av ett sundeck med grym utsikt över Riddarfjärden och hela Stockholm

 

2. Bo bra på festival i Göteborg!

Gör: Musikfestivalen Way out West är alternativet för dig som inte gillar att bo i tält och klafsa runt i lera. En stadsfestival för den bekväma helt enkelt! Känn även stämningen i mysiga, gamla området Haga eller shoppa kring Nordstan och Avenyn. Upplev naturhistoria på Universeum och roa dig på Liseberg eller ta 11:ans spårvagn mot Saltholmen i skärgården och ta ett dopp. Göteborg gör ingen besviken!

Annons

Bo på:

Scandic Rubinen – underbar frukostbuffé och Avenyns bästa takterass på sjunde våningen med utsikt över stan. Tips! Hotellets Ruby Bar har god mat och finfina ekologiska drinkar som måste testas! På fredagar kan du njuta av after work i baren, med DJ-musik i högtalarna.

Scandic Crown – pampiga hotellet med puls som ligger ett stenkast från Centralstationen, så god och somrig lunchbuffé på Brasserie Crown och en härlig relaxavdelning värd ett besök.

Scandic No 25 – mysigt och snyggt inrett hotell med en toppenrestaurang med schysst mat gjord av lokala råvaror. Frukostbuffén har allt du vill ha och lite till!

 

3. Shopping i Malmö

Nyöppnade Grandpa-butiken hittar du på Södra Förstadsgatan 25 i Malmö.

Gör: Att shoppa i Malmö är optimalt eftersom alla mysiga butiker ligger inom gångavstånd. Du hittar allt du behöver i Hansagallerian mitt i de mest populära shoppingkvarteren, men gör gärna några avstickare till sköna Gamla Väster, trendiga Davidshall eller uppstickarna Stora Nygatan och Friisgatan. Ta sedan en god lunch med havsutsikt i Västra hamnen eller en kaffe i folkvimlet på Lilla torg.

Annons

Bo på:

Scandic Kramer – efter shoppingen hänger du på hotellet med härlig uteservering med utsikt mot Stortorget, precis runt hörnet från Lilla Torg. Här kan du lyfta vikter i hotellets gym, koppla av i bastun och göra dig redo inför kvällen.

Scandic Triangeln hotellet med en nyöppnad restaurang och mysig cocktailbar. Rymliga rum med stora sängar!

4. Småstadsmys i Karlskrona 

Foto: Stefan Andersson

Gör: Visste du att Karlskrona är en marinstad utspridd på 30 öar? Otroligt vacker och mysig! Glid runt i skärgården, pricka in något av Karlskronas alla sommarevent: Rockfestivalen, Skärgårdsfest 2017, Pride, Live Green Festival, allihop med kända svenska artister. Eller smaka på mat från hela världen på International Street market.

Annons

Bo på:

Scandic Karlskrona – en relativt okänd pärla som ligger vackert vid vattnet på ön Trossö med bara några få minuters avstånd till allt du vill göra och se i Karlskrona.

5. Njut i Norrland

Gör: Varför inte ta en långhelg i någon av Norrlands metropoler? Gå med tjejgänget på Umeå Spa, pricka in ett av Norrlands största sommarevent Luleå Hamnfestival med artister som Linnea Henriksson, Miss Li och Titiyo. Är ni ett mer friluftsintresserat kompisgäng så finns det massor att uppleva i Kirunatrakten – fjällvandringar i Kebnekaise, safari, kajakpaddling med mera. De har även sin egen sommarfestival, Kirunafestivalen, med artister som Johnossi, Stiftelsen och Weeping Willows.

Annons

Bo på:

Scandic Luleå – fräscht hotell med relaxavdelning med inomhuspool och bastu, en kort promenad från Luleå centrum. Testa någon av de norrbottniska rätterna i restaurangen.

Scandic Plaza Umeå – ligger granne med gågatans shopping och nöjesliv. Fin relaxavdelning med utsikt över stan och älven!

Scandic Ferrum Kiruna – här finns en fin lounge, stans mest kända restaurang med en meny av norrländska råvaror som ren och älg, och en relaxavdelning med fantastisk vy över Kebnekaise.

Låna en cykel och upplev stan!

Psst! Det är kul att utforska en ny stad. Alla Scandichotell har cyklar som de lånar ut till sina gäster. Säg till i receptionen så får du en nyckel och de bästa utflyktstipsen.

 

Vinn en hotellnatt för två!

Nu har du chansen att bjuda med en vän på en mysig hotellnatt på ett av Scandics hotell.

1:a och 2:a- pris: En övernattning för 2 personer på valfritt Scandichotell inklusive frukostbuffé. Välj bland 230 hotell i 7 länder!

 3:e-6:e- pris: En underbar frukostbuffé för två på valfritt Scandichotell i Sverige.

SE OCKSÅ: Serietips för regniga sommardagarBrand logo
SE OCKSÅ: Serietips för regniga sommardagar

Fyll i formuläret nedan och motivera varför just ni behöver fly vardagen tillsammans. Skicka in ditt svar senast 30 juni. Sex vinnare dras av Aller media under vecka 26. Lycka till!

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons